Fıstık ezmesini kim sevmez ki. İşte size yapımı kolay, kahvaltı ya da ara öğünlerinizde severek tüketeceğiniz bir fıstık ezmesi tarifi..
Malzemeler
2 su bardağı çiğ iç fıstık (çiğ fıstık yerine kavrulmuş tuzsuz fıstık da kullanabilirsiniz)
3 yemek kaşığı bal
1-2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
Yapılış
Çiğ fıstıkları bir tavada orta ateşte yaklaşık 10 dk kadar kavurun ve soğumaya bırakın (kavrulmuş tuzsuz fıstık kullanacaksanız bu işleme gerek yok).
Soğuyan fıstıklarınızın kabuğunu soyun ve rondoya alın.
Rondoda yüksek devirde fıstıkları çekin, bazen rondoyu açarak üstte biriken fıstıkları kaşıkla aşağıda toplayın (rondoyu arada kapatıp motorunun soğumasını bekleyin, bu işlem rondonuzu biraz yoracaktır).
Yaklaşık 6 dk kadar (fıstıklar iyice ezme kıvamına gelene kadar) rondo işlemine devam edin. Fıstığınızın yağı iyice çıkmalı.
Fıstıkları ayrı bir kaba alıp bal ve hindistan cevizi yağını ilave ederek spatula yardımıyla tüm malzemeleri karıştırın (poşet eldiven kullanarak elinizle de yoğurabilirsiniz).
Kapalı bir kapta, oda sıcaklığında muhafaza edin.
Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder