Mozaik Pastayı sevmeyen yoktur herhalde? Benim çocukluğumun tatlısıdır, annemin yaptıklarının tadı hala damağımda diyebilirim. Fakat birçoğumuzun sağlık gurusu olduğu ve şekere savaş açtığı bu günlerde yağa ve şekere hayli doymuş bir pasta yemeye vicdanımız izin vermez oldu. Benim gibi Mozaik Pasta tutkunlarına müjde! Rahatlıkla yiyebileceğiniz, yiyince vicdanınızın ağlamayacağı fakat tadının damakta kalacağı 'Şekersiz Mozaik Pasta' tarifim aşağıda. Mutlaka deneyin, gerçekten nefis oldu :)
Malzemeler
1.5 su bardağı yulaf ezmesi (su bardağı ölçüm 250 ml.)
200 ml. süt
6 adet hurma
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
3 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı tarçın
yarım su bardağı kuru yemiş (ceviz içi ve çiğ kaju karışık kullandım)
Yapılışı
Yulaf ezmesini kaseye alın ve sütü üzerine ekleyip karıştırın, yumuşamaya bırakın.
Hurmaları 10 dk ılık suya bırakın yumuşasın. Yumuşadıktan sonra çekirdeklerini ayıklayın ve püre kıvamına gelene kadar rondodan geçirin.
Yulaf ezmesi yumuşadıktan sonra kuru yemiş dışındaki tüm malzemeleri birleştirin ve kaşıkla karıştırarak güzelce harmanlayın.
Ceviz ve kajuları istediğiniz ebatta kırın ve harca ekleyip tekrar karıştırın.
Tezgahınıza tüm harcı kaplayacak büyüklükte streç film serin ve harcı üzerine boşaltıp streç filmle sarın. Dilediğiniz şekli verip buzluğa kaldırın.
6 saat buzlukta beklettikten sonra dilediğiniz gibi servis edin.
Hurmaları 10 dk ılık suya bırakın yumuşasın. Yumuşadıktan sonra çekirdeklerini ayıklayın ve püre kıvamına gelene kadar rondodan geçirin.
Yulaf ezmesi yumuşadıktan sonra kuru yemiş dışındaki tüm malzemeleri birleştirin ve kaşıkla karıştırarak güzelce harmanlayın.
Ceviz ve kajuları istediğiniz ebatta kırın ve harca ekleyip tekrar karıştırın.
Tezgahınıza tüm harcı kaplayacak büyüklükte streç film serin ve harcı üzerine boşaltıp streç filmle sarın. Dilediğiniz şekli verip buzluğa kaldırın.
6 saat buzlukta beklettikten sonra dilediğiniz gibi servis edin.
Afiyet olsun..
Sugar Free Mosaic Cake
Ingredients
1.5 cups of oatmeal (cup size is 250 ml.)
200 ml. milk
6 dates
2 teaspoon honey
3 teaspoon cacao powder
1 teaspoon coconut oil
1 teaspoon cinnamon
1/2 cups of dried nuts (I used walnut and raw cashew nut)
Directions
1. Take the oatmeal to the bowl and add milk then let it soften
1. Keep the dates in warm water for 10 minutes to soften. Then remove the stones of dates and run food processor until dates become puree consistency.
2. Mixed all the ingredients except dried nuts. Then add walnut and raw cashew nuts with small pieces and mix again.
3. Pack the mixture with stretch wrap and remove it deep freeze for 6 hours then you can serve it...Bon appetit :)
Yorumlar
Yorum Gönder