Ana içeriğe atla

Şekersiz Mozaik Pasta

Mozaik Pastayı sevmeyen yoktur herhalde? Benim çocukluğumun tatlısıdır, annemin yaptıklarının tadı hala damağımda diyebilirim. Fakat birçoğumuzun sağlık gurusu olduğu ve şekere savaş açtığı bu günlerde yağa ve şekere hayli doymuş bir pasta yemeye vicdanımız izin vermez oldu. Benim gibi Mozaik Pasta tutkunlarına müjde! Rahatlıkla yiyebileceğiniz, yiyince vicdanınızın ağlamayacağı fakat tadının damakta kalacağı 'Şekersiz Mozaik Pasta' tarifim aşağıda. Mutlaka deneyin, gerçekten nefis oldu :)


Malzemeler
1.5 su bardağı yulaf ezmesi (su bardağı ölçüm 250 ml.)
200 ml. süt
6 adet hurma
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
3 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı tarçın
yarım su bardağı kuru yemiş (ceviz içi ve çiğ kaju karışık kullandım)

Yapılışı
Yulaf ezmesini kaseye alın ve sütü üzerine ekleyip karıştırın, yumuşamaya bırakın.
Hurmaları 10 dk ılık suya bırakın yumuşasın. Yumuşadıktan sonra çekirdeklerini ayıklayın ve püre kıvamına gelene kadar rondodan geçirin.
Yulaf ezmesi yumuşadıktan sonra kuru yemiş dışındaki tüm malzemeleri birleştirin ve kaşıkla karıştırarak güzelce harmanlayın.
Ceviz ve kajuları istediğiniz ebatta kırın ve harca ekleyip tekrar karıştırın.
Tezgahınıza tüm harcı kaplayacak büyüklükte streç film serin ve harcı üzerine boşaltıp streç filmle sarın. Dilediğiniz şekli verip buzluğa kaldırın.
6 saat buzlukta beklettikten sonra dilediğiniz gibi servis edin.

Afiyet olsun..



Sugar Free Mosaic Cake
Ingredients
1.5 cups of oatmeal (cup size is 250 ml.)
200 ml. milk
6 dates
2 teaspoon honey
3 teaspoon cacao powder
1 teaspoon coconut oil
1 teaspoon cinnamon
1/2 cups of dried nuts (I used walnut and raw cashew nut)
Directions
1. Take the oatmeal to the bowl and add milk then let it soften
1. Keep the dates in warm water for 10 minutes to soften. Then remove the stones of dates and run food processor until dates become puree consistency.
2. Mixed all the ingredients except dried nuts. Then add walnut and raw cashew nuts with small pieces and mix again.
3. Pack the mixture with stretch wrap and remove it deep freeze for 6 hours then you can serve it...Bon appetit :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayçekirdekli Kıtır Kraker

Uzun bir aradan sonra merhaba :) Sadece bloğumu değil kendimi de ihmal ettiğim bir dönemdeyim. Mevsim geçişinin tetiklediği sürekli yorgun olma durumu, uykusuzluk, spor yapamama gibi nedenlerden pek enerjik değilim. Arada mutfağa girip bir şeyler deniyorum motive oluyorum, tarifini vereceğim Ayçekirdekli Kıtır Kraker de keyifle yaptığım ve beğendiğim bir tarif oldu. Kendisi Gamze Bursa'nın '425 G' kitabından uyarladığım bir tarif, umarım siz de dener ve beğenirsiniz. Malzemeler 1 su bardağı tam buğday unu-tercihe göre beyaz un (su bardağı ölçüm 250 ml.) çay kaşığı ucuyla karbonat yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) 3 yemek kaşığı süt 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı ayçekirdeği 3 yemek kaşığı susam Yapılışı Fırını 180 derecede çalıştırın. Tüm kuru malzemeleri (un, karbonat, tuz, toz şeker) çukur bir kasede karıştırın. Üzerine tereyağını ilave edip kuru malzeme...

Yulaflı ve Badem Sütlü Ekmek

Evde ekmek yapımıyla ilgili ilk denemem iyi sonuç verince bundan sonra ekmeğimi kendim yaparım demiştim hatırlarsanız. Her gün olamasa da 3-4 güne bir ekmek yapıyorum evet. Gerçekten de çok pratik. En çok da içine istediğim malzemeleri koyabilme lüksü beni cezbediyor açıkçası. Yulaf ezmesi mutfakta olmazsa olmazım, bu yüzden ikinci ekmek denememde başrol malzemem yulaf ezmesi oldu. Normalde ekmek yapımında kullandığım su yerine de tatlımsı bir tadı olan badem sütünü tercih ettim ve sonuç gerçekten başarılıydı. Denemenizi tavsiye ederim. Malzemeler 3 su bardağı un (su bardağı ölçüm 250 ml.) 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 paket kuru maya 1.5 çay kaşığı tuz 1 su bardağı badem sütü (oda sıcaklığında) 4 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) Kalıbı yağlamak için tereyağ 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı su Üzerine serpmek için 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi Yapılışı 2.5 su bardağı un ve diğer kuru malzemeleri (yulaf ezmesi+kuru maya+tuz) karıştır...