Sağlıklı ve bir o kadar da güzel bir tarifle merhaba,
Ara öğünlerinizde sizi mutlu edecek, yapması çok pratik ve oldukça lezzetli olan Ev Yapımı Biscotti'yi denemenizi tavsiye ediyor tarifini aşağıya bırakıyorum :) Sevgiler..
Ara öğünlerinizde sizi mutlu edecek, yapması çok pratik ve oldukça lezzetli olan Ev Yapımı Biscotti'yi denemenizi tavsiye ediyor tarifini aşağıya bırakıyorum :) Sevgiler..
Malzemeler
2 adet yumurta
50 ml. agave şurubu
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı+3 yemek kaşığı tam buğday unu-tercihe göre beyaz un (su bardağı ölçüm 250 ml.)
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
50 ml. agave şurubu
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı+3 yemek kaşığı tam buğday unu-tercihe göre beyaz un (su bardağı ölçüm 250 ml.)
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
2 avuç çiğ badem
2 avuç ceviz
3 avuç üzüm
üzeri için:
1 adet yumurta
2-3 yemek kaşığı süt
2 avuç ceviz
3 avuç üzüm
üzeri için:
1 adet yumurta
2-3 yemek kaşığı süt
Yapılışı
Fırını 180 derecede çalıştırın.
Yumurta ve agave şurubunu çırpın. Tereyağını ocakta eritip ılıyınca üzerine ilave edip tekrar çırpın.
Un, karbonat ve tarçını ayrı bir kaseye süzgeçten geçirin. Bademleri rondoda un kıvamına getirip kuru malzemelerin üzerine ekleyin ve kuru malzemeleri karıştırın.
Cevizleri bıçakla orta büyüklükte doğrayın. Tüm malzemeleri spatula yardımıyla harmanlayın. Elinize yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edeceksiniz.
Hamuru 2'ye bölüp tezgahta 2 uzun rulo haline getirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin, üzerine elinizle bastırarak yassılaştırın (kalınlığı 1.5 cm civarında olmalıdır) ve uzunca şekil verin.
Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp fırçayla üzerine sürün.
180 derece ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarın, pişen biscottileri ılıdıktan sonra 1 parmak kalınlığında kesin. Kestiğiniz parçaları iç tarafı yukarıya gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Fırını 140 dereceye ayarlayıp 15 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.
Yumurta ve agave şurubunu çırpın. Tereyağını ocakta eritip ılıyınca üzerine ilave edip tekrar çırpın.
Un, karbonat ve tarçını ayrı bir kaseye süzgeçten geçirin. Bademleri rondoda un kıvamına getirip kuru malzemelerin üzerine ekleyin ve kuru malzemeleri karıştırın.
Cevizleri bıçakla orta büyüklükte doğrayın. Tüm malzemeleri spatula yardımıyla harmanlayın. Elinize yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edeceksiniz.
Hamuru 2'ye bölüp tezgahta 2 uzun rulo haline getirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin, üzerine elinizle bastırarak yassılaştırın (kalınlığı 1.5 cm civarında olmalıdır) ve uzunca şekil verin.
Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp fırçayla üzerine sürün.
180 derece ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarın, pişen biscottileri ılıdıktan sonra 1 parmak kalınlığında kesin. Kestiğiniz parçaları iç tarafı yukarıya gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Fırını 140 dereceye ayarlayıp 15 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.
Afiyet olsun :)
Homemade Biscotti
Ingredients
2 free range eggs
50 ml. agave syrup
3 tablespoons butter
1 cup + 3 tablespoons of whole wheat flour (cup size is 250 ml.)
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon cinnamon
2 handful of raw almond
2 handful of walnut
3 handful of dried grape
for the top:
1 free range egg
3 tablespoons daily milk
50 ml. agave syrup
3 tablespoons butter
1 cup + 3 tablespoons of whole wheat flour (cup size is 250 ml.)
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon cinnamon
2 handful of raw almond
2 handful of walnut
3 handful of dried grape
for the top:
1 free range egg
3 tablespoons daily milk
Directions
1. Preheat the oven to 180 degrees.
2. Beat two eggs and agave syrup. Melt the butter over a low heat, then let it cool. Then add to the mixture and beat it again.
3. Pass flour, cinnamon and baking powder trough the strainer into an other bowl. Whiz the almond in a food processor until it becomes flour consistency and add into dry ingredients and mix them.
2. Beat two eggs and agave syrup. Melt the butter over a low heat, then let it cool. Then add to the mixture and beat it again.
3. Pass flour, cinnamon and baking powder trough the strainer into an other bowl. Whiz the almond in a food processor until it becomes flour consistency and add into dry ingredients and mix them.
4. Chop the walnuts in medium sized. Mix all the ingredients until it becomes an unattached dough. Cut the dough into 2 pieces and roll them. Line a baking tray with greaseproof paper and place the doughs over the tray. Flatten the dough by pressing it with your hands (the thickness will be 1.5 cm).
5. Spread the egg's white part from yellow. Mix egg's yellow and milk. Brush the mixture on the doughs.
5. Spread the egg's white part from yellow. Mix egg's yellow and milk. Brush the mixture on the doughs.
6. Bake it about 20 minutes at 180 degree preheated oven. Remove the tray form the oven. Let the biscotti to cool. Then cut them about 1 cm thickness and place to the tray again (with its inner surface facing up). Bake them 15 minutes at 140 degree heated oven. Serve them after it cools down...Bon appetit :)
Yorumlar
Yorum Gönder