Ana içeriğe atla

Ev Yapımı Biscotti

Sağlıklı ve bir o kadar da güzel bir tarifle merhaba,
Ara öğünlerinizde sizi mutlu edecek, yapması çok pratik ve oldukça lezzetli olan Ev Yapımı Biscotti'yi denemenizi tavsiye ediyor tarifini aşağıya bırakıyorum :) Sevgiler..
Malzemeler
2 adet yumurta
50 ml. agave şurubu
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı+3 yemek kaşığı tam buğday unu-tercihe göre beyaz un (su bardağı ölçüm 250 ml.)
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
2 avuç çiğ badem
2 avuç ceviz
3 avuç üzüm
üzeri için:
1 adet yumurta
2-3 yemek kaşığı süt

Yapılışı
Fırını 180 derecede çalıştırın.
Yumurta ve agave şurubunu çırpın. Tereyağını ocakta eritip ılıyınca üzerine ilave edip tekrar çırpın.
Un, karbonat ve tarçını ayrı bir kaseye süzgeçten geçirin. Bademleri rondoda un kıvamına getirip kuru malzemelerin üzerine ekleyin ve kuru malzemeleri karıştırın.
Cevizleri bıçakla orta büyüklükte doğrayın. Tüm malzemeleri spatula yardımıyla harmanlayın. Elinize yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edeceksiniz.
Hamuru 2'ye bölüp tezgahta 2 uzun rulo haline getirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin, üzerine elinizle bastırarak yassılaştırın (kalınlığı 1.5 cm civarında olmalıdır) ve uzunca şekil verin. 
Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp fırçayla üzerine sürün.
180 derece ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarın, pişen biscottileri ılıdıktan sonra 1 parmak kalınlığında kesin. Kestiğiniz parçaları iç tarafı yukarıya gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Fırını 140 dereceye ayarlayıp 15 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.

Afiyet olsun :)


Homemade Biscotti
Ingredients
2 free range eggs
50 ml. agave syrup
3 tablespoons butter
1 cup + 3 tablespoons of whole wheat flour (cup size is 250 ml.)
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon cinnamon
2 handful of raw almond
2 handful of walnut
3 handful of dried grape
for the top:
1 free range egg
3 tablespoons daily milk
Directions
1. Preheat the oven to 180 degrees.
2. Beat two eggs and agave syrup. Melt the butter over a low heat, then let it cool. Then add to the mixture and beat it again.
3. Pass flour, cinnamon and baking powder trough the strainer into an other bowl. Whiz the almond in a food processor until it becomes flour consistency and add into dry ingredients and mix them.
4. Chop the walnuts in medium sized. Mix all the ingredients until it becomes an unattached dough. Cut the dough into 2 pieces and roll them. Line a baking tray with greaseproof paper and place the doughs over the tray. Flatten the dough by pressing it with your hands (the thickness will be 1.5 cm).
5. Spread the egg's white part from yellow. Mix egg's yellow and milk. Brush the mixture on the doughs.
6. Bake it about 20 minutes at 180 degree preheated oven. Remove the tray form the oven. Let the biscotti to cool. Then cut them about 1 cm thickness and place to the tray again (with its inner surface facing up). Bake them 15 minutes at 140 degree heated oven. Serve them after it cools down...Bon appetit :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şekersiz Mozaik Pasta

Mozaik Pastayı sevmeyen yoktur herhalde? Benim çocukluğumun tatlısıdır, annemin yaptıklarının tadı hala damağımda diyebilirim. Fakat birçoğumuzun sağlık gurusu olduğu ve şekere savaş açtığı bu günlerde yağa ve şekere hayli doymuş bir pasta yemeye vicdanımız izin vermez oldu. Benim gibi Mozaik Pasta tutkunlarına müjde! Rahatlıkla yiyebileceğiniz, yiyince vicdanınızın ağlamayacağı fakat tadının damakta kalacağı 'Şekersiz Mozaik Pasta' tarifim aşağıda. Mutlaka deneyin, gerçekten nefis oldu :) Malzemeler 1.5 su bardağı yulaf ezmesi (su bardağı ölçüm 250 ml.) 200 ml. süt 6 adet hurma 2 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 3 yemek kaşığı kakao 1 çay kaşığı tarçın yarım su bardağı kuru yemiş (ceviz içi ve çiğ kaju karışık kullandım) Yapılışı Yulaf ezmesini kaseye alın ve sütü üzerine ekleyip karıştırın, yumuşamaya bırakın. Hurmaları 10 dk ılık suya bırakın yumuşasın. Yumuşadıktan sonra çekirdeklerini ayıklayın ve püre kıvamına gelene kadar rondo...

Ayçekirdekli Kıtır Kraker

Uzun bir aradan sonra merhaba :) Sadece bloğumu değil kendimi de ihmal ettiğim bir dönemdeyim. Mevsim geçişinin tetiklediği sürekli yorgun olma durumu, uykusuzluk, spor yapamama gibi nedenlerden pek enerjik değilim. Arada mutfağa girip bir şeyler deniyorum motive oluyorum, tarifini vereceğim Ayçekirdekli Kıtır Kraker de keyifle yaptığım ve beğendiğim bir tarif oldu. Kendisi Gamze Bursa'nın '425 G' kitabından uyarladığım bir tarif, umarım siz de dener ve beğenirsiniz. Malzemeler 1 su bardağı tam buğday unu-tercihe göre beyaz un (su bardağı ölçüm 250 ml.) çay kaşığı ucuyla karbonat yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) 3 yemek kaşığı süt 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı ayçekirdeği 3 yemek kaşığı susam Yapılışı Fırını 180 derecede çalıştırın. Tüm kuru malzemeleri (un, karbonat, tuz, toz şeker) çukur bir kasede karıştırın. Üzerine tereyağını ilave edip kuru malzeme...

Yulaflı ve Badem Sütlü Ekmek

Evde ekmek yapımıyla ilgili ilk denemem iyi sonuç verince bundan sonra ekmeğimi kendim yaparım demiştim hatırlarsanız. Her gün olamasa da 3-4 güne bir ekmek yapıyorum evet. Gerçekten de çok pratik. En çok da içine istediğim malzemeleri koyabilme lüksü beni cezbediyor açıkçası. Yulaf ezmesi mutfakta olmazsa olmazım, bu yüzden ikinci ekmek denememde başrol malzemem yulaf ezmesi oldu. Normalde ekmek yapımında kullandığım su yerine de tatlımsı bir tadı olan badem sütünü tercih ettim ve sonuç gerçekten başarılıydı. Denemenizi tavsiye ederim. Malzemeler 3 su bardağı un (su bardağı ölçüm 250 ml.) 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 paket kuru maya 1.5 çay kaşığı tuz 1 su bardağı badem sütü (oda sıcaklığında) 4 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) Kalıbı yağlamak için tereyağ 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı su Üzerine serpmek için 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi Yapılışı 2.5 su bardağı un ve diğer kuru malzemeleri (yulaf ezmesi+kuru maya+tuz) karıştır...