Dikkat..bu tarif rafine şeker içermez.
Herkese merhaba..rafine şekersiz hayat sana da merhaba :) Yine yeniden yeni bir kararla hafta içi meyve veya kuru meyveler gibi doğal şekerlerin dışında rafine şeker içeren hiçbir gıda tüketmeme kararı aldım. Hafta sonları canım çok şekerse ufak tefek kaçamaklar yapıyorum. En masumundan çikolata, fıstık ezmesi ya da şuruplu meyveli kurabiye ya da kek yapıp tüketiyorum. Alıştım ve evet mutlu ve iyi hissediyorum. Şimdi vereceğim tarif, kahvenin yanında da küçük bi tatlı ne güzel gider diyip mutfağa girip uydurduğum bir tarif. İçinde rafine şeker yok, çok az bir miktar agave şurubu kullandım ama dilerseniz onu da kullanmayabilirsiniz çünkü incir oldukça beklentiyi karşılıyor. Yumuşacık çok güzel bir kek oldu, mutlaka deneyin, tarif aşağıda.. Sevgiler :)
Malzemeler
Herkese merhaba..rafine şekersiz hayat sana da merhaba :) Yine yeniden yeni bir kararla hafta içi meyve veya kuru meyveler gibi doğal şekerlerin dışında rafine şeker içeren hiçbir gıda tüketmeme kararı aldım. Hafta sonları canım çok şekerse ufak tefek kaçamaklar yapıyorum. En masumundan çikolata, fıstık ezmesi ya da şuruplu meyveli kurabiye ya da kek yapıp tüketiyorum. Alıştım ve evet mutlu ve iyi hissediyorum. Şimdi vereceğim tarif, kahvenin yanında da küçük bi tatlı ne güzel gider diyip mutfağa girip uydurduğum bir tarif. İçinde rafine şeker yok, çok az bir miktar agave şurubu kullandım ama dilerseniz onu da kullanmayabilirsiniz çünkü incir oldukça beklentiyi karşılıyor. Yumuşacık çok güzel bir kek oldu, mutlaka deneyin, tarif aşağıda.. Sevgiler :)
Malzemeler
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
3-4 yemek kaşığı kakao
2 çay kaşığı tarçın
1.5 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı un - ben tam buğday unu kullanıyorum (su bardağı ölçüm 250 ml.)
250 ml. süt
10 adet kuru incir
30 ml agave şurubu (tercihe göre)
4 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
3-4 yemek kaşığı kakao
2 çay kaşığı tarçın
1.5 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı un - ben tam buğday unu kullanıyorum (su bardağı ölçüm 250 ml.)
250 ml. süt
10 adet kuru incir
30 ml agave şurubu (tercihe göre)
Yapılışı
Fırını 170 derecede çalıştırın. Dilediğiniz kek kalıbını tereyağ ile yağlayın.
Kuru incirleri yıkayın ve 10 dk. ılık suda bekletin. Yumuşayınca küp küp doğrayın. Rondaya sütü, incirleri ve şurubu ilave edip incirler sütle bütünleşinceye kadar rondodan geçirin (bu işlem incirin şekerinin keke homojen dağılmasını sağlıyor)
Yumurtaların beyazını sarısından ayırın, beyazları köpük halinde beyaz kıvam alana kadar mikserle çırpın.
Ayrı bir çırpma kabında yumurta sarılarını, tereyağını ve diğer kuru malzemeleri (un+kakao+tarçın+karbonat) çırpın. Üzerine sütlü incir karışımını ekleyip tekrar çırpın. Son olarak köpük kıvamındaki yumurta beyazını karışıma ekleyin, köpük etkisini kaybettirmeden yavaşca spatula ile karıştırın.
Harcı kek kalıbına boşaltın ve 33 dakika önceden ısıttığınız fırında pişirin.
Kuru incirleri yıkayın ve 10 dk. ılık suda bekletin. Yumuşayınca küp küp doğrayın. Rondaya sütü, incirleri ve şurubu ilave edip incirler sütle bütünleşinceye kadar rondodan geçirin (bu işlem incirin şekerinin keke homojen dağılmasını sağlıyor)
Yumurtaların beyazını sarısından ayırın, beyazları köpük halinde beyaz kıvam alana kadar mikserle çırpın.
Ayrı bir çırpma kabında yumurta sarılarını, tereyağını ve diğer kuru malzemeleri (un+kakao+tarçın+karbonat) çırpın. Üzerine sütlü incir karışımını ekleyip tekrar çırpın. Son olarak köpük kıvamındaki yumurta beyazını karışıma ekleyin, köpük etkisini kaybettirmeden yavaşca spatula ile karıştırın.
Harcı kek kalıbına boşaltın ve 33 dakika önceden ısıttığınız fırında pişirin.
Afiyet olsun :)
Dried Fig Cake 'no sugar'
Ingredients
4 free-range eggs
4 teaspoons butter (softened at room temperature)
3-4 teaspoons cacao powder
2 teaspoon cinnamon
1.5 teaspoon baking powder
1 cup of flour (cup size is 250 ml.)
4 teaspoons butter (softened at room temperature)
3-4 teaspoons cacao powder
2 teaspoon cinnamon
1.5 teaspoon baking powder
1 cup of flour (cup size is 250 ml.)
250 ml. milk
10 pieces dried figs
30 ml. agave syrup
Directions
1. Preheat the oven to 170 degree. Grease tha base and the sides of an cake mold.
2. Wash the dried figs and leave them in warm water for 10 minutes and chop them after softened. Add the milk, figs and agave syrup into the food processor and whiz them until figs are well combined with milk.
3. Spread the egg's white part from yellow. Beat the egg whites with mixer until getting a white foam.
4. Whisk egg yellows, flour, cacao powder, butter, cinnamon and baking powder in a cup. Then add the milky figs mixture into it and mix again. At last add the egg whites and mix gently with a spatula.
3. Spread the egg's white part from yellow. Beat the egg whites with mixer until getting a white foam.
4. Whisk egg yellows, flour, cacao powder, butter, cinnamon and baking powder in a cup. Then add the milky figs mixture into it and mix again. At last add the egg whites and mix gently with a spatula.
5. Pour the mixture into the cake mold and bake for 33 minutes in preheated oven...Bon appetit :)
Yorumlar
Yorum Gönder