Herkese merhaba,
Ne zamandır ihmal ettiğim bloğumu bahar enerjisiyle tekrar canlandırmaya karar verdim..
Uzun bir aranın ardından Bebek/Çocuk Tariflerine ön sırdan giriş yapacak güzel bir Mercimekli Bulgur Pilavı tarifim var.
Biz çok sevdik umarım sizler de dener ve beğenirsiniz.
Ne zamandır ihmal ettiğim bloğumu bahar enerjisiyle tekrar canlandırmaya karar verdim..
Uzun bir aranın ardından Bebek/Çocuk Tariflerine ön sırdan giriş yapacak güzel bir Mercimekli Bulgur Pilavı tarifim var.
Biz çok sevdik umarım sizler de dener ve beğenirsiniz.
Malzemeler
1 su bardağı iri bulgur (su bardağı ölçüm 250 ml.)
1/2 su bardağı yeşil mercimek
su + dilerseniz tavuk suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
yarım diş sarımsak (tercihe göre kullanmayabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı organik domates salçası
1-1.5 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı yeşil mercimek
su + dilerseniz tavuk suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
yarım diş sarımsak (tercihe göre kullanmayabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı organik domates salçası
1-1.5 çay kaşığı tuz
değirmen karabiber
Yapılışı
Ön hazırlık olarak; yeşil mercimekleri 2 defa 15'er dakikada, bulgurları ise 1 kere 5 dakika kadar sıcak suda bekletip süzün.
Zeytinyağını ve tereyağını pilav tenceresine alın, salça ve ezdiğiniz sarımsağı ilave edip orta ateşte kavurun. Üzerine süzdüğünüz yeşil mercimek ve bulguru ekleyip 5 dk. daha karıştırarak kavurmaya devam edin.
Üzerini 1 parmak geçecek kadar suyu (+ dilediğiniz kadar tavuk suyuyla birlikte) ekleyip, tuz ve karabiberi de ilave ederek kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
10 dk dinlendikten sonra servis edin.
Zeytinyağını ve tereyağını pilav tenceresine alın, salça ve ezdiğiniz sarımsağı ilave edip orta ateşte kavurun. Üzerine süzdüğünüz yeşil mercimek ve bulguru ekleyip 5 dk. daha karıştırarak kavurmaya devam edin.
Üzerini 1 parmak geçecek kadar suyu (+ dilediğiniz kadar tavuk suyuyla birlikte) ekleyip, tuz ve karabiberi de ilave ederek kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
10 dk dinlendikten sonra servis edin.
Afiyet olsun :)
Bulgur Pilaf with Green Lentil
Ingredients
1 cup of wheat-bulgur (cup size is 250 ml.)
1/2 cup of green lentil
water + chicken broth (optional)
3 tablespoons olive oil
2 tablespoons butter
half clove of garlic (optional)
dessertspoonfull tomato paste
1-1.5 teaspoons salt
1/2 cup of green lentil
water + chicken broth (optional)
3 tablespoons olive oil
2 tablespoons butter
half clove of garlic (optional)
dessertspoonfull tomato paste
1-1.5 teaspoons salt
black pepper
Directions
1. As a preparation; let the green lentils in hot water for 2 times about 15 minutes. And let the wheat-bulgur in hot water for 5 minutes. Then strain both of them.
2. Take the olive oil and butter to the sauce pan then add tomato paste and the garlic and cook them for 2 minutes in medium heat. Add the green lentil and the wheat-bulgur cook for 5 minutes.
3. Add enough water to cover it about 1 finger height, add salt and paper, close the saucepan lid and cook until it drain of water. Let it about 10 minutes for cooling then serve...Bon appetit :)
Yorumlar
Yorum Gönder