Ana içeriğe atla

Hindistan Cevizli Dondurma

Uzunca bir aradan sonra merhaba :)

Bir süredir yayın yapamıyordum, itiraf ediyorum, yazın rehavetine kapıldım ve sevgili bloğumu ihmal ettim :( Yaz sıcağında içiniz ferahlatacak güzel tariflerle yine kaldığım yerden devam ediyorum. Çok pratik ve hafif, bir o kadar lezzetli bir dondurma tarifi paylaşacağım. Bu tarifi rüyamda gördüm (gerçekten), yaptım ve oldu :) Bence hemen siz de denemelisiniz. Ayrıca çocuklarınıza da rahatlıkla yedirebileceğiniz sağlıklı bir dondurma oldu, tavsiye ediyor ve tarife geçiyorum..


Malzemeler
4 kişilik
300 ml. günlük süt
200 ml. krema
3 yemek kaşığı bal
150 gr. hindistan cevizi rendesi (3 paket)

Yapılışı
Öncelikle, derin bir kasede süt ve balı karıştırıp balı eritin. Üzerine krema ve hindistan cevizini ekleyin. Mikseri yüksek devirde çalıştırın ve tüm malzemeyi ara vermeden 5 dakika boyunca mikserle çırpın. Yaklaşık olarak 20x20 cm'lik bir kaba (buzlukta çatlamayacak türden olmalı) karışımı dökün ve streç filmle sarıp buzluğa kaldırın. 5 saat buzlukta kaldıktan sonra servis edebilirsiniz. Hatta servis etmeden önce yarım saat buzdolabının normal bölmesinde dinlendirmenizi tavsiye ederim, kıvamı çok daha güzel oluyor.

Afiyet olsun..

Coconut Icecream
Ingredients
for 4 people
300 ml. milk
200 ml. whipping cream
3 tablespoons honey
150 gr. shredded coconut
Directions
1. First, mix the milk and the honey in a deep bowl and melt the honey.
2. Add cream and coconut on it. Run the mixer at high speed and beat all the ingredients for 5 minutes without stopping.
3. Pour the mixture into a bowl (about 20x20 cm). Wrap with a stretch film and remove to freezer for 5 hour.
4. Rest in the fridge for half an hour before serving.. Bon appetit :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şekersiz Mozaik Pasta

Mozaik Pastayı sevmeyen yoktur herhalde? Benim çocukluğumun tatlısıdır, annemin yaptıklarının tadı hala damağımda diyebilirim. Fakat birçoğumuzun sağlık gurusu olduğu ve şekere savaş açtığı bu günlerde yağa ve şekere hayli doymuş bir pasta yemeye vicdanımız izin vermez oldu. Benim gibi Mozaik Pasta tutkunlarına müjde! Rahatlıkla yiyebileceğiniz, yiyince vicdanınızın ağlamayacağı fakat tadının damakta kalacağı 'Şekersiz Mozaik Pasta' tarifim aşağıda. Mutlaka deneyin, gerçekten nefis oldu :) Malzemeler 1.5 su bardağı yulaf ezmesi (su bardağı ölçüm 250 ml.) 200 ml. süt 6 adet hurma 2 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 3 yemek kaşığı kakao 1 çay kaşığı tarçın yarım su bardağı kuru yemiş (ceviz içi ve çiğ kaju karışık kullandım) Yapılışı Yulaf ezmesini kaseye alın ve sütü üzerine ekleyip karıştırın, yumuşamaya bırakın. Hurmaları 10 dk ılık suya bırakın yumuşasın. Yumuşadıktan sonra çekirdeklerini ayıklayın ve püre kıvamına gelene kadar rondo...

Ayçekirdekli Kıtır Kraker

Uzun bir aradan sonra merhaba :) Sadece bloğumu değil kendimi de ihmal ettiğim bir dönemdeyim. Mevsim geçişinin tetiklediği sürekli yorgun olma durumu, uykusuzluk, spor yapamama gibi nedenlerden pek enerjik değilim. Arada mutfağa girip bir şeyler deniyorum motive oluyorum, tarifini vereceğim Ayçekirdekli Kıtır Kraker de keyifle yaptığım ve beğendiğim bir tarif oldu. Kendisi Gamze Bursa'nın '425 G' kitabından uyarladığım bir tarif, umarım siz de dener ve beğenirsiniz. Malzemeler 1 su bardağı tam buğday unu-tercihe göre beyaz un (su bardağı ölçüm 250 ml.) çay kaşığı ucuyla karbonat yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) 3 yemek kaşığı süt 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı ayçekirdeği 3 yemek kaşığı susam Yapılışı Fırını 180 derecede çalıştırın. Tüm kuru malzemeleri (un, karbonat, tuz, toz şeker) çukur bir kasede karıştırın. Üzerine tereyağını ilave edip kuru malzeme...

Yulaflı ve Badem Sütlü Ekmek

Evde ekmek yapımıyla ilgili ilk denemem iyi sonuç verince bundan sonra ekmeğimi kendim yaparım demiştim hatırlarsanız. Her gün olamasa da 3-4 güne bir ekmek yapıyorum evet. Gerçekten de çok pratik. En çok da içine istediğim malzemeleri koyabilme lüksü beni cezbediyor açıkçası. Yulaf ezmesi mutfakta olmazsa olmazım, bu yüzden ikinci ekmek denememde başrol malzemem yulaf ezmesi oldu. Normalde ekmek yapımında kullandığım su yerine de tatlımsı bir tadı olan badem sütünü tercih ettim ve sonuç gerçekten başarılıydı. Denemenizi tavsiye ederim. Malzemeler 3 su bardağı un (su bardağı ölçüm 250 ml.) 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 paket kuru maya 1.5 çay kaşığı tuz 1 su bardağı badem sütü (oda sıcaklığında) 4 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) Kalıbı yağlamak için tereyağ 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı su Üzerine serpmek için 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi Yapılışı 2.5 su bardağı un ve diğer kuru malzemeleri (yulaf ezmesi+kuru maya+tuz) karıştır...