Uzunca bir aradan sonra merhaba :)
Bir süredir yayın yapamıyordum, itiraf ediyorum, yazın rehavetine kapıldım ve sevgili bloğumu ihmal ettim :( Yaz sıcağında içiniz ferahlatacak güzel tariflerle yine kaldığım yerden devam ediyorum. Çok pratik ve hafif, bir o kadar lezzetli bir dondurma tarifi paylaşacağım. Bu tarifi rüyamda gördüm (gerçekten), yaptım ve oldu :) Bence hemen siz de denemelisiniz. Ayrıca çocuklarınıza da rahatlıkla yedirebileceğiniz sağlıklı bir dondurma oldu, tavsiye ediyor ve tarife geçiyorum..
Malzemeler
4 kişilik
300 ml. günlük süt
300 ml. günlük süt
200 ml. krema
3 yemek kaşığı bal
150 gr. hindistan cevizi rendesi (3 paket)
Yapılışı
Öncelikle, derin bir kasede süt ve balı karıştırıp balı eritin. Üzerine krema ve hindistan cevizini ekleyin. Mikseri yüksek devirde çalıştırın ve tüm malzemeyi ara vermeden 5 dakika boyunca mikserle çırpın. Yaklaşık olarak 20x20 cm'lik bir kaba (buzlukta çatlamayacak türden olmalı) karışımı dökün ve streç filmle sarıp buzluğa kaldırın. 5 saat buzlukta kaldıktan sonra servis edebilirsiniz. Hatta servis etmeden önce yarım saat buzdolabının normal bölmesinde dinlendirmenizi tavsiye ederim, kıvamı çok daha güzel oluyor.
Afiyet olsun..
Afiyet olsun..
Coconut Icecream
Ingredients
for 4 people
300 ml. milk
200 ml. whipping cream
3 tablespoons honey
150 gr. shredded coconut
for 4 people
300 ml. milk
200 ml. whipping cream
3 tablespoons honey
150 gr. shredded coconut
Directions
1. First, mix the milk and the honey in a deep bowl and melt the honey.
2. Add cream and coconut on it. Run the mixer at high speed and beat all the ingredients for 5 minutes without stopping.
3. Pour the mixture into a bowl (about 20x20 cm). Wrap with a stretch film and remove to freezer for 5 hour.
4. Rest in the fridge for half an hour before serving.. Bon appetit :)
Yorumlar
Yorum Gönder