Tatilden evlerine dönenler için çok güzel bir ekmek tarifim var..
Daha önce de bahsettiğim gibi bence evde ekmek yapmanın en güzel tarafı içinde kullanacağım malzemeleri dilediğim gibi seçebiliyor olmak. Kabak çekirdeği ve kuru domatesi bu sefer gözüme kestirdim ve 2'si birbirine çok yakıştı diyebilirim. Siz de denemek isterseniz buyrun 'Kabak Çekirdekli ve Kuru Domatesli Ekmek' tarifine..
Daha önce de bahsettiğim gibi bence evde ekmek yapmanın en güzel tarafı içinde kullanacağım malzemeleri dilediğim gibi seçebiliyor olmak. Kabak çekirdeği ve kuru domatesi bu sefer gözüme kestirdim ve 2'si birbirine çok yakıştı diyebilirim. Siz de denemek isterseniz buyrun 'Kabak Çekirdekli ve Kuru Domatesli Ekmek' tarifine..
Malzemeler
3 su bardağı tam buğday unu (su bardağı ölçüm 250 ml.)
1 su bardağı ılık su
yarım su bardağı zeytinyağı
1 paket kuru maya
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı çiğ kabak çekirdeği içi
8 adet domates kurusu (ince ince dilimlenmiş)
ekmeğin üstü için; 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Zeytinyağı ve su dışındaki tüm malzemeleri bir kasede karıştırın. Karışımın ortasını açın, ılık su ve zeytinyağını ekleyerek hamuru elinizle yoğurmaya başlayın.
Hamuru 1 saat mayalanmaya bırakın.
1 saatin sonunda fırını 180 derecede çalıştırın.
Hamuru tekrar yoğurun ve havasını alın. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek hamuru yerleştirin ve hamura elinizle ekmek formu verin. Hamurun üzerine keskin bir bıçakla ortasından kesik atın. 1 yemek kaşığı zeytinyağını fırça yardımıyla hamurun üzerine sürün.
Hamuru tekrar yoğurun ve havasını alın. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek hamuru yerleştirin ve hamura elinizle ekmek formu verin. Hamurun üzerine keskin bir bıçakla ortasından kesik atın. 1 yemek kaşığı zeytinyağını fırça yardımıyla hamurun üzerine sürün.
180 derece fırında 40 dakika pişirin. Piştikten sonra ekmeği temiz bir bezle sarın 10 dakika bekletin biraz yumuşasın, sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Bread with Pumpkin Seeds & Dried Tomato
Ingredients
3 cups of whole wheat flour (cup size is 250 ml.)
250 ml. warm water
120 ml. olive oil
1 active dry yeast (10 grams)
2 teaspoon salt
2 tablespoon pumpkin seeds
8 pieces of dried tomatoes (thinly sliced)
for the top of bread; 1 tablespoon olive oil
3 cups of whole wheat flour (cup size is 250 ml.)
250 ml. warm water
120 ml. olive oil
1 active dry yeast (10 grams)
2 teaspoon salt
2 tablespoon pumpkin seeds
8 pieces of dried tomatoes (thinly sliced)
for the top of bread; 1 tablespoon olive oil
Directions
1. Mix all ingredients (flour + dry yeast + salt + pumpkin seed + dried tomatoes) ezcept olive oil and water. Open the middle of the mixture and add warm water and olive oil. Start kneading the dough until the dough becomes right consistence.
2. Leave the dough for 1 hour to ferment. Start the oven at 180 degrees after 1 hour.
3. Knead the dough again and take its air. Lay oily paper on your oven tray and place the doug. Form your dough by your hands and scratch top of the dough with a sharp knife. Brush olive oil on the dough.
4. Cook for 40 minutes in 180 degree oven. Wrap up the bread in a canvas for 10 minutes to become softened...Bon appetit :)
Yorumlar
Yorum Gönder