Süper lezzetli ve pratik bir atıştırmalık tarifi geliyor.
Sıcak yaz gününde canınız tatlı çektiyse ya da spor öncesi enerji için atıştırmalık arıyorsanız kesinlikle 'Raw Hurma Toplarını' denemenizi tavsiye ederim.. Pişmediği için zahmetsiz, yapması çok kolay ve yemesi de bir o kadar keyifli. Şeker yerine hurma ve bal kullandım, dışına kapladığım kakao sayesinde tatlısı kesinlikle baymıyor, acı&tatlı süper bir tat uyumu oldu bence, buyrun tarife..
Raw Date Balls
Ingredients
Malzemeler
yarım su bardağı çiğ badem (su bardağı ölçüm 250 ml.)
yarım su bardağı çiğ kaju
2 yemek kaşığı chia tohumu
2 yemek kaşığı kakao
6 adet hurma
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (oda sıcaklığında erimiş)
2 yemek kaşığı bal
Yapılışı
Hurmaları yumuşaması için 10 dakika ılık suda bekletin.
Badem, kaju, chia tohumu ve kakaoyu rondodan geçirin.
Ardından yumuşayan hurmaların çekirdeklerini çıkararak karışıma ekleyin. Üzerine bal ve hindistan cevizi yağını da ekleyerek rondo işlemine devam edin.
Elinizle ceviz büyüklüğünde toplar yapın, kakao ile kaplayarak servis edin.
Badem, kaju, chia tohumu ve kakaoyu rondodan geçirin.
Ardından yumuşayan hurmaların çekirdeklerini çıkararak karışıma ekleyin. Üzerine bal ve hindistan cevizi yağını da ekleyerek rondo işlemine devam edin.
Elinizle ceviz büyüklüğünde toplar yapın, kakao ile kaplayarak servis edin.
Afiyet olsun :)
Raw Date Balls
half cups of almond - salt free (cup size is 250 ml.)
half cups of cashew nut - salt free
2 teaspoon chia seeds
2 teaspoon cacao powder
6 dates
1 teaspoon coconut oil
2 teaspoon honey
half cups of cashew nut - salt free
2 teaspoon chia seeds
2 teaspoon cacao powder
6 dates
1 teaspoon coconut oil
2 teaspoon honey
Directions
1. Keep the dates in warm water for 10 minutes to soften.
2. Pass the almonds, cashew nuts, chia seeds and cacao powder from food processor.
3. Then remove the stones of dates and add them into mixture with coconut oil and honey, continue the food processor.
4. Roll all the materials in a walnut size and make them into balls. Then cover with cacao powder...Bon appetit :)
Yorumlar
Yorum Gönder