Ana içeriğe atla

Raw Hurma Topları

Süper lezzetli ve pratik bir atıştırmalık tarifi geliyor.
Sıcak yaz gününde canınız tatlı çektiyse ya da spor öncesi enerji için atıştırmalık arıyorsanız kesinlikle 'Raw Hurma Toplarını' denemenizi tavsiye ederim.. Pişmediği için zahmetsiz, yapması çok kolay ve yemesi de bir o kadar keyifli. Şeker yerine hurma ve bal kullandım, dışına kapladığım kakao sayesinde tatlısı kesinlikle baymıyor, acı&tatlı süper bir tat uyumu oldu bence, buyrun tarife..



Malzemeler
yarım su bardağı çiğ badem (su bardağı ölçüm 250 ml.)
yarım su bardağı çiğ kaju
2 yemek kaşığı chia tohumu
2 yemek kaşığı kakao
6 adet hurma
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (oda sıcaklığında erimiş)
2 yemek kaşığı bal

Yapılışı
Hurmaları yumuşaması için 10 dakika ılık suda bekletin.
Badem, kaju, chia tohumu ve kakaoyu rondodan geçirin.
Ardından yumuşayan hurmaların çekirdeklerini çıkararak karışıma ekleyin. Üzerine bal ve hindistan cevizi yağını da ekleyerek rondo işlemine devam edin.
Elinizle ceviz büyüklüğünde toplar yapın, kakao ile kaplayarak servis edin.

Afiyet olsun :)


Raw Date Balls
Ingredients
half cups of almond - salt free (cup size is 250 ml.)
half cups of cashew nut - salt free
2 teaspoon chia seeds
2 teaspoon cacao powder
6 dates
1 teaspoon coconut oil
2 teaspoon honey
Directions
1. Keep the dates in warm water for 10 minutes to soften.
2. Pass the almonds, cashew nuts, chia seeds and cacao powder from food processor.
3. Then remove the stones of dates and add them into mixture with coconut oil and honey, continue the food processor.
4. Roll all the materials in a walnut size and make them into balls. Then cover with cacao powder...Bon appetit :)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şekersiz Mozaik Pasta

Mozaik Pastayı sevmeyen yoktur herhalde? Benim çocukluğumun tatlısıdır, annemin yaptıklarının tadı hala damağımda diyebilirim. Fakat birçoğumuzun sağlık gurusu olduğu ve şekere savaş açtığı bu günlerde yağa ve şekere hayli doymuş bir pasta yemeye vicdanımız izin vermez oldu. Benim gibi Mozaik Pasta tutkunlarına müjde! Rahatlıkla yiyebileceğiniz, yiyince vicdanınızın ağlamayacağı fakat tadının damakta kalacağı 'Şekersiz Mozaik Pasta' tarifim aşağıda. Mutlaka deneyin, gerçekten nefis oldu :) Malzemeler 1.5 su bardağı yulaf ezmesi (su bardağı ölçüm 250 ml.) 200 ml. süt 6 adet hurma 2 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 3 yemek kaşığı kakao 1 çay kaşığı tarçın yarım su bardağı kuru yemiş (ceviz içi ve çiğ kaju karışık kullandım) Yapılışı Yulaf ezmesini kaseye alın ve sütü üzerine ekleyip karıştırın, yumuşamaya bırakın. Hurmaları 10 dk ılık suya bırakın yumuşasın. Yumuşadıktan sonra çekirdeklerini ayıklayın ve püre kıvamına gelene kadar rondo...

Ayçekirdekli Kıtır Kraker

Uzun bir aradan sonra merhaba :) Sadece bloğumu değil kendimi de ihmal ettiğim bir dönemdeyim. Mevsim geçişinin tetiklediği sürekli yorgun olma durumu, uykusuzluk, spor yapamama gibi nedenlerden pek enerjik değilim. Arada mutfağa girip bir şeyler deniyorum motive oluyorum, tarifini vereceğim Ayçekirdekli Kıtır Kraker de keyifle yaptığım ve beğendiğim bir tarif oldu. Kendisi Gamze Bursa'nın '425 G' kitabından uyarladığım bir tarif, umarım siz de dener ve beğenirsiniz. Malzemeler 1 su bardağı tam buğday unu-tercihe göre beyaz un (su bardağı ölçüm 250 ml.) çay kaşığı ucuyla karbonat yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) 3 yemek kaşığı süt 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı ayçekirdeği 3 yemek kaşığı susam Yapılışı Fırını 180 derecede çalıştırın. Tüm kuru malzemeleri (un, karbonat, tuz, toz şeker) çukur bir kasede karıştırın. Üzerine tereyağını ilave edip kuru malzeme...

Yulaflı ve Badem Sütlü Ekmek

Evde ekmek yapımıyla ilgili ilk denemem iyi sonuç verince bundan sonra ekmeğimi kendim yaparım demiştim hatırlarsanız. Her gün olamasa da 3-4 güne bir ekmek yapıyorum evet. Gerçekten de çok pratik. En çok da içine istediğim malzemeleri koyabilme lüksü beni cezbediyor açıkçası. Yulaf ezmesi mutfakta olmazsa olmazım, bu yüzden ikinci ekmek denememde başrol malzemem yulaf ezmesi oldu. Normalde ekmek yapımında kullandığım su yerine de tatlımsı bir tadı olan badem sütünü tercih ettim ve sonuç gerçekten başarılıydı. Denemenizi tavsiye ederim. Malzemeler 3 su bardağı un (su bardağı ölçüm 250 ml.) 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 paket kuru maya 1.5 çay kaşığı tuz 1 su bardağı badem sütü (oda sıcaklığında) 4 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) Kalıbı yağlamak için tereyağ 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı su Üzerine serpmek için 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi Yapılışı 2.5 su bardağı un ve diğer kuru malzemeleri (yulaf ezmesi+kuru maya+tuz) karıştır...