Ana içeriğe atla

Nutellalı Kek

Evet okullar açıldı..Evet yaz biricik, deniz, güneş, kum şahane ama ben sonbaharı ve tatil dönüşüyle canlanan şehri daha çok seviyorum. Ve bu mevsim hep kek yapmak geliyor içimden.
Okuldan dönen çocuğa bir bardak süt eşliğinde nefis bir kutlama olacak 'Nutellalı Kek' tarifini aşağıya bırakıyorum. Ben bile kendime hakim olamayıp 2 dilim birden yedim, denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum, hadi evler mis gibi kek koksun, sevgiler :)


Malzemeler
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
250 ml. süt
4 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un (su bardağı ölçüm 250 ml.)
4 yemek kaşığı nutella

Yapılışı
Fırını 170 derecede çalıştırın. Dilediğiniz kek kalıbını tereyağ ile yağlayın (23 cm.lik kelepçeli kalıp kullandım).
Yumurta ve şekeri çırpın, üzerine tüm malzemeleri ekleyip çırpma işlemine devam edin.
Homojen bir harç elde ettikten sonra nutellayı ilave edin ve spatula ile karıştırın.
Harcı kek kalıbına boşaltın ve 25-30 dakika önceden ısıttığınız fırında pişirin.

Afiyet olsun :)


Nutella Cake
Ingredients
2 free-range eggs
4 teaspoons granulated sugar
2 teaspoons butter (softened at room temperature)
250 ml. milk
4 teaspoons cacao powder
1 teaspoon cinnamon
10 gr. baking powder
1 cup of flour (cup size is 250 ml.)
4 teaspoons Nutella
Directions
1. Preheat the oven to 170 degree. Grease tha base and the sides of an cake mold.
2. Whisk eggs and granulated sugar in a cup. Then add all the ingredient and whisk again.
3. Then add nutella and mis with a spatula.
4. Pour the mixture into the cake mold and bake for 25-30 minutes in preheated oven...Bon appetit :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şekersiz Mozaik Pasta

Mozaik Pastayı sevmeyen yoktur herhalde? Benim çocukluğumun tatlısıdır, annemin yaptıklarının tadı hala damağımda diyebilirim. Fakat birçoğumuzun sağlık gurusu olduğu ve şekere savaş açtığı bu günlerde yağa ve şekere hayli doymuş bir pasta yemeye vicdanımız izin vermez oldu. Benim gibi Mozaik Pasta tutkunlarına müjde! Rahatlıkla yiyebileceğiniz, yiyince vicdanınızın ağlamayacağı fakat tadının damakta kalacağı 'Şekersiz Mozaik Pasta' tarifim aşağıda. Mutlaka deneyin, gerçekten nefis oldu :) Malzemeler 1.5 su bardağı yulaf ezmesi (su bardağı ölçüm 250 ml.) 200 ml. süt 6 adet hurma 2 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 3 yemek kaşığı kakao 1 çay kaşığı tarçın yarım su bardağı kuru yemiş (ceviz içi ve çiğ kaju karışık kullandım) Yapılışı Yulaf ezmesini kaseye alın ve sütü üzerine ekleyip karıştırın, yumuşamaya bırakın. Hurmaları 10 dk ılık suya bırakın yumuşasın. Yumuşadıktan sonra çekirdeklerini ayıklayın ve püre kıvamına gelene kadar rondo...

Ayçekirdekli Kıtır Kraker

Uzun bir aradan sonra merhaba :) Sadece bloğumu değil kendimi de ihmal ettiğim bir dönemdeyim. Mevsim geçişinin tetiklediği sürekli yorgun olma durumu, uykusuzluk, spor yapamama gibi nedenlerden pek enerjik değilim. Arada mutfağa girip bir şeyler deniyorum motive oluyorum, tarifini vereceğim Ayçekirdekli Kıtır Kraker de keyifle yaptığım ve beğendiğim bir tarif oldu. Kendisi Gamze Bursa'nın '425 G' kitabından uyarladığım bir tarif, umarım siz de dener ve beğenirsiniz. Malzemeler 1 su bardağı tam buğday unu-tercihe göre beyaz un (su bardağı ölçüm 250 ml.) çay kaşığı ucuyla karbonat yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) 3 yemek kaşığı süt 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı ayçekirdeği 3 yemek kaşığı susam Yapılışı Fırını 180 derecede çalıştırın. Tüm kuru malzemeleri (un, karbonat, tuz, toz şeker) çukur bir kasede karıştırın. Üzerine tereyağını ilave edip kuru malzeme...

Yulaflı ve Badem Sütlü Ekmek

Evde ekmek yapımıyla ilgili ilk denemem iyi sonuç verince bundan sonra ekmeğimi kendim yaparım demiştim hatırlarsanız. Her gün olamasa da 3-4 güne bir ekmek yapıyorum evet. Gerçekten de çok pratik. En çok da içine istediğim malzemeleri koyabilme lüksü beni cezbediyor açıkçası. Yulaf ezmesi mutfakta olmazsa olmazım, bu yüzden ikinci ekmek denememde başrol malzemem yulaf ezmesi oldu. Normalde ekmek yapımında kullandığım su yerine de tatlımsı bir tadı olan badem sütünü tercih ettim ve sonuç gerçekten başarılıydı. Denemenizi tavsiye ederim. Malzemeler 3 su bardağı un (su bardağı ölçüm 250 ml.) 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 paket kuru maya 1.5 çay kaşığı tuz 1 su bardağı badem sütü (oda sıcaklığında) 4 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) Kalıbı yağlamak için tereyağ 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı su Üzerine serpmek için 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi Yapılışı 2.5 su bardağı un ve diğer kuru malzemeleri (yulaf ezmesi+kuru maya+tuz) karıştır...