İyi haftalar,
Bu pazartesiyi ancak bu çikolata çekilir kılabilir :) Chia tohumunu çikolatada nasıl olur diye hep merak etmişimdir ve evet yaptım oldu. Sizlere de tavsiye ediyorum, vereceğim pratik tarifle kendi çikolatanızı kendiniz tasarlayabilir, dilediğiniz malzemelerle kendi ideal çikolatanızı yapabilirsiniz :)
Portakal aromasını çikolatada çok severim, bademi de portakalla çok yakıştırırım. O yüzden ben portakal, chia tohumu ve badem üçlüsünü tercih ettim. Mütevazi olamam, bu çikolata süper oldu :)
Malzemeler
150 gr bitter çikolata (%70 oranında)
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
2 tatlı kaşığı chia tohumu
10 adet çiğ badem
1 adet portakal
Yapılışı
Çikolataları benmari yapacağınız çukur kaba küçük küçük kırın ve üzerine hindistan cevizi yağını ekleyin. Karıştırarak benmari usulü eritmeye başlayın. Eriyince kenara alın ve karıştırarak bir süre temperleyin.
Portakalı yıkayın ve kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Portakal kabuğunun yarısını ve 1 tatlı kaşığı chia tohumunu eriyen çikolataya ekleyin ve spatula ile karıştırın.
Bademleri istediğiniz ebatlarda kırın veya rondodan geçirin.
Düz bir tabağa veya servis tahtasına yağlı kağıt serip çikolatayı üzerine dökün ve spatula ile biraz yayın. Üzerine dilediğiniz miktarda chia tohumu ve kalan portakal kabuğu rendesini serpin. Son olarak da kırdığınız bademleri ekleyin.
1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder