Merhabalar..
Süper bir kek tarifi paylaşacağım. Oldukça hafif, bulut dokusunda ve sütün yanında çok iyi giden bir 'Fit Browni' kendisi. Brownide; kakao ve şeker yerine keçiboynuzu unu, un yerine de yulaf kepeği kullandım, bence sonuç süper !
Biliyorsunuzdur, keçiboynuzu unu oldukça faydalı bitkisel bir ürün. Doğal şeker içeren bu ürün kalorisi oldukça düşük olduğu için diyet tariflerde sıklıkla kullanılıyor. Faydaları saymakla bitmeyen yulaf kepeği de Dukan diyetinin vazgeçilmez besinidir, kesinlikle hamur işlerinde yulaf kepeğini denemelisiniz. Brownideki tek yaramazlık 150 gr. bitter çikolata, ama standart browni tariflerinde kullanılan şeker oranını düşünürsek yanlarında gayet de masum kalıyor kendisi :)
Malzemeler
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
2 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
1 su bardağı süt (250 ml.)
150 gr. bitter çikolata (%70 kakao oranında)
yarım tatlı kaşığı karbonat
yarım çay kaşığı tarçın
1 su bardağı yulaf kepeği
Yapılışı
Fırını 180 derecede çalıştırın. Bu malzemeler için yaklaşık 20x25 cm.'lik bir fırın kabı kullandım. Yağlı kağıdı fırın kabının tabanına denk gelen alanı boyunca (20x25 cm.lik alanı) katlayıp fırın kabına yerleştirin. Kabın kenarlarından 1'er cm. taşacak şekilde yağlı kağıdı kesin (böylece keki yağlı kağıdın ucundan tutarak kolayca fırın kabından çıkarabileceksiniz).
Gelelim kekin yapılışına..
150 gr. bitter çikolatayı benmari yapacağınız kaseye ufak ufak kırın ve benmari usulü eritmeye başlayın. 2 adet yumurta ve oda sıcaklığında yumuşayan hindistan cevizi yağını çırpın. Üzerine süt ve keçiboynuzu ununu ekleyip çırpmaya devam edin. Eriyen çikolataları kenara alın ve bir süre karıştırarak temperleyin - yani soğutun, kek harcına sıcak çikolatayı direk dökerseniz yumurtanız pişer :( Ilıyan çikolatayı harca ekleyin ve spatula ile karıştırın. Son olarak kuru malzemeleri (karbonat+tarçın+yulaf kepeği) ekleyerek spatula ile karıştırmaya devam edin.
Harcı önceden hazırladığınız kabına dökün ve ısınan fırında 20 dk. pişirin.
Pişen browninin üzerine (browniniz hala sıcakken) 3-4 yemek kaşığı oda sıcaklığında süt gezdirin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder