Ana içeriğe atla

Portakallı & Bademli Bebek Bisküvisi

Doğa sıkıldığı anlarda atıştırmayı seven, atıştırırken sakinleşen bir çocuk, bilmiyorum kime çekmiş :) O yüzden dışarıya çıktığımızda yanımızda bilumum meyve, kurabiye ve türevlerini bulunduruyoruz ki ara öğünlerde kriz yaşamayalım. 'Portakallı & Bademli Bebe Bisküvisi' atıştırmalıklara alternatif ararken bulduğum bir tarif, denemenizi tavsiye ederim çünkü portakal ve bademin uyumuyla irmiğin verdiği kıtır kıtır bisküvi etkisi oldukça başarılıydı.

Malzemeler
1 adet organik yumurta
2 yemek kaşığı terayağı
1 çay bardağı zeytinyağı
60 ml. agave şurubu
1 adet portakal
1 avuç çiğ badem
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı irmik
2 su bardağı tam buğday unu (su bardağı ölçüsü 250 ml.)

Yapılışı
Fırınınızı 180 derecede çalıştırın.
Yumurta ile oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Portakalı güzelce yıkayın, kabuğunu rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Kabuklarını kenara alın ve portakalın suyunu sıkın. Portakal suyunu çırptığınız karışımın üzerine süzerek ekleyin, zeytinyağı, portakal kabuğu ve agave şurubunu da ilave ederek çırpma işlemine devam edin.
Bademi rondoyla güzelce çekin (büyük parçalar kalmamasına dikkat edin, bebeğinizin boğazına takılmasın).
Bademi ve diğer kuru malzemeleri (karbonat, irmik ve un) harca ilave ederek spatula ile karıştırın. Bir miktar da elinizle yoğurun, hamur elinize yapışmayacak kıvamda olmalıdır.
Tezgaha yağlı kağıt serin ve hamuru merdane yardımıyla açın. Kalınlığının yarım santim kadar olması yeterli. Dilediğiniz şekillerde kurabiye kalıplarıyla keserek yağlı kağıt serili fırın tepsisine en az 1 santim aralıklarla yerleştirin.
180 derece ısıttığınız fırında yaklaşık 12 dakika kadar pişirin.


Bebeklere ve bize afiyet olsun :)




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şekersiz Mozaik Pasta

Mozaik Pastayı sevmeyen yoktur herhalde? Benim çocukluğumun tatlısıdır, annemin yaptıklarının tadı hala damağımda diyebilirim. Fakat birçoğumuzun sağlık gurusu olduğu ve şekere savaş açtığı bu günlerde yağa ve şekere hayli doymuş bir pasta yemeye vicdanımız izin vermez oldu. Benim gibi Mozaik Pasta tutkunlarına müjde! Rahatlıkla yiyebileceğiniz, yiyince vicdanınızın ağlamayacağı fakat tadının damakta kalacağı 'Şekersiz Mozaik Pasta' tarifim aşağıda. Mutlaka deneyin, gerçekten nefis oldu :) Malzemeler 1.5 su bardağı yulaf ezmesi (su bardağı ölçüm 250 ml.) 200 ml. süt 6 adet hurma 2 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 3 yemek kaşığı kakao 1 çay kaşığı tarçın yarım su bardağı kuru yemiş (ceviz içi ve çiğ kaju karışık kullandım) Yapılışı Yulaf ezmesini kaseye alın ve sütü üzerine ekleyip karıştırın, yumuşamaya bırakın. Hurmaları 10 dk ılık suya bırakın yumuşasın. Yumuşadıktan sonra çekirdeklerini ayıklayın ve püre kıvamına gelene kadar rondo...

Ayçekirdekli Kıtır Kraker

Uzun bir aradan sonra merhaba :) Sadece bloğumu değil kendimi de ihmal ettiğim bir dönemdeyim. Mevsim geçişinin tetiklediği sürekli yorgun olma durumu, uykusuzluk, spor yapamama gibi nedenlerden pek enerjik değilim. Arada mutfağa girip bir şeyler deniyorum motive oluyorum, tarifini vereceğim Ayçekirdekli Kıtır Kraker de keyifle yaptığım ve beğendiğim bir tarif oldu. Kendisi Gamze Bursa'nın '425 G' kitabından uyarladığım bir tarif, umarım siz de dener ve beğenirsiniz. Malzemeler 1 su bardağı tam buğday unu-tercihe göre beyaz un (su bardağı ölçüm 250 ml.) çay kaşığı ucuyla karbonat yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) 3 yemek kaşığı süt 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı ayçekirdeği 3 yemek kaşığı susam Yapılışı Fırını 180 derecede çalıştırın. Tüm kuru malzemeleri (un, karbonat, tuz, toz şeker) çukur bir kasede karıştırın. Üzerine tereyağını ilave edip kuru malzeme...

Yulaflı ve Badem Sütlü Ekmek

Evde ekmek yapımıyla ilgili ilk denemem iyi sonuç verince bundan sonra ekmeğimi kendim yaparım demiştim hatırlarsanız. Her gün olamasa da 3-4 güne bir ekmek yapıyorum evet. Gerçekten de çok pratik. En çok da içine istediğim malzemeleri koyabilme lüksü beni cezbediyor açıkçası. Yulaf ezmesi mutfakta olmazsa olmazım, bu yüzden ikinci ekmek denememde başrol malzemem yulaf ezmesi oldu. Normalde ekmek yapımında kullandığım su yerine de tatlımsı bir tadı olan badem sütünü tercih ettim ve sonuç gerçekten başarılıydı. Denemenizi tavsiye ederim. Malzemeler 3 su bardağı un (su bardağı ölçüm 250 ml.) 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 paket kuru maya 1.5 çay kaşığı tuz 1 su bardağı badem sütü (oda sıcaklığında) 4 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) Kalıbı yağlamak için tereyağ 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı su Üzerine serpmek için 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi Yapılışı 2.5 su bardağı un ve diğer kuru malzemeleri (yulaf ezmesi+kuru maya+tuz) karıştır...