Doğa sıkıldığı anlarda atıştırmayı seven, atıştırırken sakinleşen bir çocuk, bilmiyorum kime çekmiş :) O yüzden dışarıya çıktığımızda yanımızda bilumum meyve, kurabiye ve türevlerini bulunduruyoruz ki ara öğünlerde kriz yaşamayalım. 'Portakallı & Bademli Bebe Bisküvisi' atıştırmalıklara alternatif ararken bulduğum bir tarif, denemenizi tavsiye ederim çünkü portakal ve bademin uyumuyla irmiğin verdiği kıtır kıtır bisküvi etkisi oldukça başarılıydı.
Malzemeler
Malzemeler
1 adet organik yumurta
2 yemek kaşığı terayağı
1 çay bardağı zeytinyağı
60 ml. agave şurubu
1 adet portakal
1 avuç çiğ badem
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı irmik
2 su bardağı tam buğday unu (su bardağı ölçüsü 250 ml.)
Yapılışı
Fırınınızı 180 derecede çalıştırın.
Yumurta ile oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Portakalı güzelce yıkayın, kabuğunu rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Kabuklarını kenara alın ve portakalın suyunu sıkın. Portakal suyunu çırptığınız karışımın üzerine süzerek ekleyin, zeytinyağı, portakal kabuğu ve agave şurubunu da ilave ederek çırpma işlemine devam edin.
Bademi rondoyla güzelce çekin (büyük parçalar kalmamasına dikkat edin, bebeğinizin boğazına takılmasın).
Bademi ve diğer kuru malzemeleri (karbonat, irmik ve un) harca ilave ederek spatula ile karıştırın. Bir miktar da elinizle yoğurun, hamur elinize yapışmayacak kıvamda olmalıdır.
Tezgaha yağlı kağıt serin ve hamuru merdane yardımıyla açın. Kalınlığının yarım santim kadar olması yeterli. Dilediğiniz şekillerde kurabiye kalıplarıyla keserek yağlı kağıt serili fırın tepsisine en az 1 santim aralıklarla yerleştirin.
Tezgaha yağlı kağıt serin ve hamuru merdane yardımıyla açın. Kalınlığının yarım santim kadar olması yeterli. Dilediğiniz şekillerde kurabiye kalıplarıyla keserek yağlı kağıt serili fırın tepsisine en az 1 santim aralıklarla yerleştirin.
180 derece ısıttığınız fırında yaklaşık 12 dakika kadar pişirin.
Bebeklere ve bize afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder