Ana içeriğe atla

Pırasa Mücveri

Bu sebze yenilecek..
Doğa sebze yemeği seçme konusunda bana çekmiş malesef :( Bazı sebzeleri sulu yemek olarak yemekten keyif almıyor. Mesela pırasa.. Daha önce yaptığım Brokoli Muffin tarifine benzer çok pratik bir tarif uydurdum veee pırasayı mücver harcına yakın bir malzemeyle hazırlayarak Pırasa Mücver olarak yedirmeyi başardım - şuraya bir zafer emojisi koyalım:)
Bu arada çok lezzetli olduğunu söylemeliyim, maaile keyifle yedik. Hazırlaması 10 dk. pişirmesi de yaklaşık 5-10 dk. sürüyor. Akşam öğününe bebeklere pişirin derim, buyrun tarife..

Mazlemeler
3 adet organik yumurta
2 yemek kaşığı tam buğday unu
1 adet pırasa (1 adet uzun dal)
4-5 dal maydanoz
100 gr ezine peyniri (keçi peyniri de olabilir)
değirmen karabiber
çay kaşığı ucuyla karbonat
yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
tereyağı

Yapılışı
3 adet yumurtayı unla birlikte çırpın. Pırasayı rendeleyin - eğer rende zor oluyorsa bıçakla küçük küçük kıyın. Maydanozları da aynı şeklide bıçakla doğrayın, son olarak peyniri rendeleyin. Hazırladığınız tüm malzemeleri karabiber, kimyon, karbonat ve kekiği de ekleyerek spatulayla karıştırarak harç haline getirin.

Harcın yapışmayacağı özellikte bir tavayı ocağa alın, tavayı terayağ ile yağlayın. Harcı yemek kaşığı yardımıyla, ayrı ayrı yuvarlaklar şeklinde tavaya dökün. İlk önce yüksek ateşte et mühürler gibi arkalı önlü harcı mühürleyin. Daha sonra kısık ateşte üstü kızarıncaya kadar arkalı önlü pişirin.

Afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şekersiz Mozaik Pasta

Mozaik Pastayı sevmeyen yoktur herhalde? Benim çocukluğumun tatlısıdır, annemin yaptıklarının tadı hala damağımda diyebilirim. Fakat birçoğumuzun sağlık gurusu olduğu ve şekere savaş açtığı bu günlerde yağa ve şekere hayli doymuş bir pasta yemeye vicdanımız izin vermez oldu. Benim gibi Mozaik Pasta tutkunlarına müjde! Rahatlıkla yiyebileceğiniz, yiyince vicdanınızın ağlamayacağı fakat tadının damakta kalacağı 'Şekersiz Mozaik Pasta' tarifim aşağıda. Mutlaka deneyin, gerçekten nefis oldu :) Malzemeler 1.5 su bardağı yulaf ezmesi (su bardağı ölçüm 250 ml.) 200 ml. süt 6 adet hurma 2 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 3 yemek kaşığı kakao 1 çay kaşığı tarçın yarım su bardağı kuru yemiş (ceviz içi ve çiğ kaju karışık kullandım) Yapılışı Yulaf ezmesini kaseye alın ve sütü üzerine ekleyip karıştırın, yumuşamaya bırakın. Hurmaları 10 dk ılık suya bırakın yumuşasın. Yumuşadıktan sonra çekirdeklerini ayıklayın ve püre kıvamına gelene kadar rondo...

Ayçekirdekli Kıtır Kraker

Uzun bir aradan sonra merhaba :) Sadece bloğumu değil kendimi de ihmal ettiğim bir dönemdeyim. Mevsim geçişinin tetiklediği sürekli yorgun olma durumu, uykusuzluk, spor yapamama gibi nedenlerden pek enerjik değilim. Arada mutfağa girip bir şeyler deniyorum motive oluyorum, tarifini vereceğim Ayçekirdekli Kıtır Kraker de keyifle yaptığım ve beğendiğim bir tarif oldu. Kendisi Gamze Bursa'nın '425 G' kitabından uyarladığım bir tarif, umarım siz de dener ve beğenirsiniz. Malzemeler 1 su bardağı tam buğday unu-tercihe göre beyaz un (su bardağı ölçüm 250 ml.) çay kaşığı ucuyla karbonat yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) 3 yemek kaşığı süt 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı ayçekirdeği 3 yemek kaşığı susam Yapılışı Fırını 180 derecede çalıştırın. Tüm kuru malzemeleri (un, karbonat, tuz, toz şeker) çukur bir kasede karıştırın. Üzerine tereyağını ilave edip kuru malzeme...

Yulaflı ve Badem Sütlü Ekmek

Evde ekmek yapımıyla ilgili ilk denemem iyi sonuç verince bundan sonra ekmeğimi kendim yaparım demiştim hatırlarsanız. Her gün olamasa da 3-4 güne bir ekmek yapıyorum evet. Gerçekten de çok pratik. En çok da içine istediğim malzemeleri koyabilme lüksü beni cezbediyor açıkçası. Yulaf ezmesi mutfakta olmazsa olmazım, bu yüzden ikinci ekmek denememde başrol malzemem yulaf ezmesi oldu. Normalde ekmek yapımında kullandığım su yerine de tatlımsı bir tadı olan badem sütünü tercih ettim ve sonuç gerçekten başarılıydı. Denemenizi tavsiye ederim. Malzemeler 3 su bardağı un (su bardağı ölçüm 250 ml.) 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 paket kuru maya 1.5 çay kaşığı tuz 1 su bardağı badem sütü (oda sıcaklığında) 4 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) Kalıbı yağlamak için tereyağ 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı su Üzerine serpmek için 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi Yapılışı 2.5 su bardağı un ve diğer kuru malzemeleri (yulaf ezmesi+kuru maya+tuz) karıştır...