Ana içeriğe atla

Kabaklı Patates Köfte

Çocuklar için akşam yemeğine yapabileceğiniz çok pratik bir tarif paylaşacağım, hazır mısınız:) 'Kabaklı Patates Köfte' patatesi seven ama sebzeye burun kıvıran çocuklar  için kesinlikle kurtarıcı bir tarif. Ben haşlanmış patatesle kabağı harmanlamayı tercih ettim, fakat siz farklı mevsim sebzelerini kullanıp farklı seçenekler yaratabilirsiniz. Köftelerin büyüklüğünü hamburger köftesi büyüklüğünde yaptım (4 adet köfte çıkıyor), tarifi aynen uygulayacaksanız köftenin yanına bir kase çorba veya yoğurt akşam yemeği için besleyici bir öğün olacaktır.



Malzemeler
4 adet köfte için (hamburger köftesi büyüklüğünde)
1 adet büyük boy haşlanmış patates
1 adet ince rendelenmiş kabak
5-6 dal ince kıyılmış dereotu
2 adet organik yumurta
1 yemek kaşığı organik tam buğday unu
1 küçük diş sarımsak (tercihe göre)
az tuz
değirmen karabiber

Yapılışı
Haşlanmış patatesi ezip püre haline getirin. Rendenin ince kısmıyla rendelediğiniz kabağın suyunu sıkarak, dereotu ile birlikte üzerine ilave edip karıştırın.
Çukur bir kasede yumurta ve unu çırpın. Üzerine patatesli karışımı ilave edin, tuz ve karabiberi ekleyip malzemeleri güzelce harmanlayın.
Yapışmaz bir tavayı terayağı ile yağlayıp ısıtın. Karışımdan hamburger köftesi büyüklüğünde harcı kepçeyle tavaya dökün, ilk 2 dakika yüksek ateşte sonra kısık ateşte altı piştikten sonra diğer tarafını çevirin. Üzeri kızarana kadar arkalı önlü pişirin.

Afiyet olsun :)


Potato Patty with Zucchini
for KİDS
Ingredients
for 4 patty (hamburger patty sized)
1 large boilied potato
1 grated zucchini
5-6 pieces fine-cut dill
2 free-range eggs
1 tablespoon whole wheat flour
1 small clove of garlic
salt
black pepper
Directions
1. Pulp boiled potato. Squeeze the juice of hte zucchini that you have grated. And mix pulped potato, grated zucchini and fine-cut dill.
2. Beat the eggs and flour with a fork in a bowl. Then add potato misture, salt and pepper on it. And blend ingredients well.
3. Then grill it -like a meatball- in a nonstick pan with butter....Bon appetit :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şekersiz Mozaik Pasta

Mozaik Pastayı sevmeyen yoktur herhalde? Benim çocukluğumun tatlısıdır, annemin yaptıklarının tadı hala damağımda diyebilirim. Fakat birçoğumuzun sağlık gurusu olduğu ve şekere savaş açtığı bu günlerde yağa ve şekere hayli doymuş bir pasta yemeye vicdanımız izin vermez oldu. Benim gibi Mozaik Pasta tutkunlarına müjde! Rahatlıkla yiyebileceğiniz, yiyince vicdanınızın ağlamayacağı fakat tadının damakta kalacağı 'Şekersiz Mozaik Pasta' tarifim aşağıda. Mutlaka deneyin, gerçekten nefis oldu :) Malzemeler 1.5 su bardağı yulaf ezmesi (su bardağı ölçüm 250 ml.) 200 ml. süt 6 adet hurma 2 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 3 yemek kaşığı kakao 1 çay kaşığı tarçın yarım su bardağı kuru yemiş (ceviz içi ve çiğ kaju karışık kullandım) Yapılışı Yulaf ezmesini kaseye alın ve sütü üzerine ekleyip karıştırın, yumuşamaya bırakın. Hurmaları 10 dk ılık suya bırakın yumuşasın. Yumuşadıktan sonra çekirdeklerini ayıklayın ve püre kıvamına gelene kadar rondo...

Ayçekirdekli Kıtır Kraker

Uzun bir aradan sonra merhaba :) Sadece bloğumu değil kendimi de ihmal ettiğim bir dönemdeyim. Mevsim geçişinin tetiklediği sürekli yorgun olma durumu, uykusuzluk, spor yapamama gibi nedenlerden pek enerjik değilim. Arada mutfağa girip bir şeyler deniyorum motive oluyorum, tarifini vereceğim Ayçekirdekli Kıtır Kraker de keyifle yaptığım ve beğendiğim bir tarif oldu. Kendisi Gamze Bursa'nın '425 G' kitabından uyarladığım bir tarif, umarım siz de dener ve beğenirsiniz. Malzemeler 1 su bardağı tam buğday unu-tercihe göre beyaz un (su bardağı ölçüm 250 ml.) çay kaşığı ucuyla karbonat yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) 3 yemek kaşığı süt 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı ayçekirdeği 3 yemek kaşığı susam Yapılışı Fırını 180 derecede çalıştırın. Tüm kuru malzemeleri (un, karbonat, tuz, toz şeker) çukur bir kasede karıştırın. Üzerine tereyağını ilave edip kuru malzeme...

Yulaflı ve Badem Sütlü Ekmek

Evde ekmek yapımıyla ilgili ilk denemem iyi sonuç verince bundan sonra ekmeğimi kendim yaparım demiştim hatırlarsanız. Her gün olamasa da 3-4 güne bir ekmek yapıyorum evet. Gerçekten de çok pratik. En çok da içine istediğim malzemeleri koyabilme lüksü beni cezbediyor açıkçası. Yulaf ezmesi mutfakta olmazsa olmazım, bu yüzden ikinci ekmek denememde başrol malzemem yulaf ezmesi oldu. Normalde ekmek yapımında kullandığım su yerine de tatlımsı bir tadı olan badem sütünü tercih ettim ve sonuç gerçekten başarılıydı. Denemenizi tavsiye ederim. Malzemeler 3 su bardağı un (su bardağı ölçüm 250 ml.) 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 paket kuru maya 1.5 çay kaşığı tuz 1 su bardağı badem sütü (oda sıcaklığında) 4 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) Kalıbı yağlamak için tereyağ 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı su Üzerine serpmek için 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi Yapılışı 2.5 su bardağı un ve diğer kuru malzemeleri (yulaf ezmesi+kuru maya+tuz) karıştır...