Ana içeriğe atla

Keçi Peynirli Kek

Kek gibi ama değil, ekmek gibi ama o da değil.. Yumuşacık kıvamıyla, biberiyesiyle ve içindeki süpriz ayçekirdekleriyle çok seveceğiniz bir 'Keçi Peynirli Kek' tarifi ile sizlerleyim. Kahvaltıya ya da 5 çayına yapmanızı şiddetle tavsiye ederim. 



Malzemeler
2 adet organik yumurta
1 çay bardağı yoğurt (100 ml.)
1 çay bardağı krema (100 ml.)
3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 su bardağı tambuğday unu (su bardağı ölçüm 250 ml.)
1.5 çay kaşığı karbonat
kuru biberiye
karabiber
çeyrek demet ince kıyılmış dereotu
150 gr. rendelenmiş keçi peyniri
1 avuç ay çekirdeği içi

Yapılışı
Fırını 170 derecede çalıştırın. Baton kek kalıbını tereyağ ile yağlayın.
Yumurta, yoğurt, krema, tereyağ ve zeytinyağını çukur bir kasede, homojen kıvama gelinceye kadar çırpın. Üzerine un, karbonat, biberiye ve karabiberi ekleyin (peynir tuzlu olacağından tuz ilave etmenize gerek yok) ve spatula ile karıştırın.
Son olarak dereotu, peynir ve ayçekirdeğini ekleyip spatula ile tekrar karıştırın, önceden yağladığınız baton kek kalıbına harcı yayın.
170 derece çalıştırdığını fırında 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun :)


Cake with Goat Cheese
Ingredients
2 free range eggs
100 ml. yoghurt
100 ml. heavy cream
3 tablespoons butter
60 ml. olive oil
1 cup of whole wheat flour (cup size is 250 ml.)
1.5 teaspoon baking powder
rosemary leaves
black pepper
4-5 peaces chopped fresh dill
150 gr. grated goat cheese
2 tablespoons sunflower seeds core
Directions
1. Preheat the oven to 170 degree. Grease your baton cake mold (about 25 cm. sized).
2. Mix egg, yoghurt, heavy cream, butter and olive oil.
3. Add wheat flour, baking powder, rosemary leaves and black pepper, mix again.
4. At last add fresh dill, goat cheese and sunflower seeds. Mix everything until well combined.
5. Pour the mixture into the cake mold and bake it for 30 minutes...Bon appetit :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şekersiz Mozaik Pasta

Mozaik Pastayı sevmeyen yoktur herhalde? Benim çocukluğumun tatlısıdır, annemin yaptıklarının tadı hala damağımda diyebilirim. Fakat birçoğumuzun sağlık gurusu olduğu ve şekere savaş açtığı bu günlerde yağa ve şekere hayli doymuş bir pasta yemeye vicdanımız izin vermez oldu. Benim gibi Mozaik Pasta tutkunlarına müjde! Rahatlıkla yiyebileceğiniz, yiyince vicdanınızın ağlamayacağı fakat tadının damakta kalacağı 'Şekersiz Mozaik Pasta' tarifim aşağıda. Mutlaka deneyin, gerçekten nefis oldu :) Malzemeler 1.5 su bardağı yulaf ezmesi (su bardağı ölçüm 250 ml.) 200 ml. süt 6 adet hurma 2 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 3 yemek kaşığı kakao 1 çay kaşığı tarçın yarım su bardağı kuru yemiş (ceviz içi ve çiğ kaju karışık kullandım) Yapılışı Yulaf ezmesini kaseye alın ve sütü üzerine ekleyip karıştırın, yumuşamaya bırakın. Hurmaları 10 dk ılık suya bırakın yumuşasın. Yumuşadıktan sonra çekirdeklerini ayıklayın ve püre kıvamına gelene kadar rondo...

Ayçekirdekli Kıtır Kraker

Uzun bir aradan sonra merhaba :) Sadece bloğumu değil kendimi de ihmal ettiğim bir dönemdeyim. Mevsim geçişinin tetiklediği sürekli yorgun olma durumu, uykusuzluk, spor yapamama gibi nedenlerden pek enerjik değilim. Arada mutfağa girip bir şeyler deniyorum motive oluyorum, tarifini vereceğim Ayçekirdekli Kıtır Kraker de keyifle yaptığım ve beğendiğim bir tarif oldu. Kendisi Gamze Bursa'nın '425 G' kitabından uyarladığım bir tarif, umarım siz de dener ve beğenirsiniz. Malzemeler 1 su bardağı tam buğday unu-tercihe göre beyaz un (su bardağı ölçüm 250 ml.) çay kaşığı ucuyla karbonat yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) 3 yemek kaşığı süt 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı ayçekirdeği 3 yemek kaşığı susam Yapılışı Fırını 180 derecede çalıştırın. Tüm kuru malzemeleri (un, karbonat, tuz, toz şeker) çukur bir kasede karıştırın. Üzerine tereyağını ilave edip kuru malzeme...

Yulaflı ve Badem Sütlü Ekmek

Evde ekmek yapımıyla ilgili ilk denemem iyi sonuç verince bundan sonra ekmeğimi kendim yaparım demiştim hatırlarsanız. Her gün olamasa da 3-4 güne bir ekmek yapıyorum evet. Gerçekten de çok pratik. En çok da içine istediğim malzemeleri koyabilme lüksü beni cezbediyor açıkçası. Yulaf ezmesi mutfakta olmazsa olmazım, bu yüzden ikinci ekmek denememde başrol malzemem yulaf ezmesi oldu. Normalde ekmek yapımında kullandığım su yerine de tatlımsı bir tadı olan badem sütünü tercih ettim ve sonuç gerçekten başarılıydı. Denemenizi tavsiye ederim. Malzemeler 3 su bardağı un (su bardağı ölçüm 250 ml.) 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 paket kuru maya 1.5 çay kaşığı tuz 1 su bardağı badem sütü (oda sıcaklığında) 4 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) Kalıbı yağlamak için tereyağ 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı su Üzerine serpmek için 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi Yapılışı 2.5 su bardağı un ve diğer kuru malzemeleri (yulaf ezmesi+kuru maya+tuz) karıştır...