Kek gibi ama değil, ekmek gibi ama o da değil.. Yumuşacık kıvamıyla, biberiyesiyle ve içindeki süpriz ayçekirdekleriyle çok seveceğiniz bir 'Keçi Peynirli Kek' tarifi ile sizlerleyim. Kahvaltıya ya da 5 çayına yapmanızı şiddetle tavsiye ederim.
Yapılışı
Malzemeler
2 adet organik yumurta
1 çay bardağı yoğurt (100 ml.)
1 çay bardağı krema (100 ml.)
3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 su bardağı tambuğday unu (su bardağı ölçüm 250 ml.)
1.5 çay kaşığı karbonat
kuru biberiye
karabiber
çeyrek demet ince kıyılmış dereotu
150 gr. rendelenmiş keçi peyniri
1 avuç ay çekirdeği içi
1 çay bardağı krema (100 ml.)
3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 su bardağı tambuğday unu (su bardağı ölçüm 250 ml.)
1.5 çay kaşığı karbonat
kuru biberiye
karabiber
çeyrek demet ince kıyılmış dereotu
150 gr. rendelenmiş keçi peyniri
1 avuç ay çekirdeği içi
Yapılışı
Fırını 170 derecede çalıştırın. Baton kek kalıbını tereyağ ile yağlayın.
Yumurta, yoğurt, krema, tereyağ ve zeytinyağını çukur bir kasede, homojen kıvama gelinceye kadar çırpın. Üzerine un, karbonat, biberiye ve karabiberi ekleyin (peynir tuzlu olacağından tuz ilave etmenize gerek yok) ve spatula ile karıştırın.
Son olarak dereotu, peynir ve ayçekirdeğini ekleyip spatula ile tekrar karıştırın, önceden yağladığınız baton kek kalıbına harcı yayın.
170 derece çalıştırdığını fırında 30 dakika pişirin.
Yumurta, yoğurt, krema, tereyağ ve zeytinyağını çukur bir kasede, homojen kıvama gelinceye kadar çırpın. Üzerine un, karbonat, biberiye ve karabiberi ekleyin (peynir tuzlu olacağından tuz ilave etmenize gerek yok) ve spatula ile karıştırın.
Son olarak dereotu, peynir ve ayçekirdeğini ekleyip spatula ile tekrar karıştırın, önceden yağladığınız baton kek kalıbına harcı yayın.
170 derece çalıştırdığını fırında 30 dakika pişirin.
Afiyet olsun :)
Cake with Goat Cheese
Ingredients
2 free range eggs
100 ml. yoghurt
100 ml. heavy cream
3 tablespoons butter
60 ml. olive oil
1 cup of whole wheat flour (cup size is 250 ml.)
1.5 teaspoon baking powder
rosemary leaves
black pepper
4-5 peaces chopped fresh dill
150 gr. grated goat cheese
2 tablespoons sunflower seeds core
100 ml. yoghurt
100 ml. heavy cream
3 tablespoons butter
60 ml. olive oil
1 cup of whole wheat flour (cup size is 250 ml.)
1.5 teaspoon baking powder
rosemary leaves
black pepper
4-5 peaces chopped fresh dill
150 gr. grated goat cheese
2 tablespoons sunflower seeds core
Directions
1. Preheat the oven to 170 degree. Grease your baton cake mold (about 25 cm. sized).
2. Mix egg, yoghurt, heavy cream, butter and olive oil.
3. Add wheat flour, baking powder, rosemary leaves and black pepper, mix again.
4. At last add fresh dill, goat cheese and sunflower seeds. Mix everything until well combined.
5. Pour the mixture into the cake mold and bake it for 30 minutes...Bon appetit :)
Yorumlar
Yorum Gönder