Ana içeriğe atla

Tosbik Kurabiye

Çocuklar için aşırı şirin bir 'Tosbik Kurabiye' tarifi ile merhaba.
Kaplumbağa şeklindeki bu kurabiyeyi instagramda bir hesaptan görmüştüm. Ortaya çıkan kaplumbağanın uzaktan yakından imajdaki kaplumbağa ile alakası olmasa da biz ailecek bu tosbiği çok şirin bulduk. Umarım sizler de beğenirsiniz :)


Malzemeler
2 adet organik yumurta
5 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
4 yemek kaşığı pudra şekeri
yarım çay kaşığı karbonat
1 adet limon kabuğu rendesi
2 su bardağından biraz az un (su bardağı ölçüm 250 ml.)
1 yemek kaşığı kakao
yarım çay kaşığı tarçın

Yapılışı
Fırını 170 derecede çalıştırın.
Kakao ve tarçın dışında tüm malzemeleri çukur bir kaseye alıp hafif koyu kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun (hamur elinize yapışmayacak kıvamda olacak). Avuç içini kaplayacak miktarda hamuru (yaklaşık 1/4'ü) ayrı bir kaseye aktarın. Üzerine kakao ve tarçını ekleyerek tekrar yoğurun.
Kaplumbağanın kafası için beyaz hamurdan fındık büyüklüğünde ve ayakları için nohut büyüklüğünde toplar yapın. Gövdesi için cevizden biraz daha büyük bir miktar hamuru avcunuzda yuvarlayıp yassılaştırın. Kabuğu için kakaolu hamuru merdaneyle yaklaşık 2 mm kalınlıkta açın. Çay fincanı gibi bir bardağın ağzıyla yuvarlaklar kesin. Tüm hamurların birbirine tutturulacak kısımlarını çok az suya değdirerek birbirine yapıştırın. Gözleri için chia tohumu ya da keten tohumu kullanabilirsiniz. Bu ölçülerde 11 tane Tosbik Kurabiye çıktı.
Kaplumbağaları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin ve önceden çalıştırdığınız fırında 12-15 dk pişirin.

Afiyet olsun..


Turtle Cookies
Ingredients
2 egg
5 tablespoon butter (softened at room temperature)
4 tablespoon powdered sugar
1/2 teaspoon baking powder
grated lemon peel (1 lemon)
about 2 cups of whole wheat flour (cup size is 250 ml.)
1/2 teaspoon cinanmon
1 tablespoon cacao powder
Directions
1. Run the oven at 170 degrees.
2. Mix all of the ingredients except cacao powder and cinnamon. Knead until you get a slightly thick doug (the dough will not stick to your hand).
3. Take 1/4 of the doug into a separate bowl. Add cacao and cinnamon over and knead it again.
4. Roll white dough into hazelnut sized balss for the head of the turtle, cheakpeas sized balls for the feet and finally a bit larger then walnut sized balls for the body. A bit flatten the body rolls. For the shell, open the black dough about 2 mm thick with the rolling pin. Cut the rounds with a cookie cutter.
5. Stick together the parts of the dough that are to be held together with very little water. You can use chia seeds or flaxseeds for turtles eyes.
6. Place the turtle on the baking sheet and cook for 12-15 minutes in the oven you have already run...Bon appetit :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şekersiz Mozaik Pasta

Mozaik Pastayı sevmeyen yoktur herhalde? Benim çocukluğumun tatlısıdır, annemin yaptıklarının tadı hala damağımda diyebilirim. Fakat birçoğumuzun sağlık gurusu olduğu ve şekere savaş açtığı bu günlerde yağa ve şekere hayli doymuş bir pasta yemeye vicdanımız izin vermez oldu. Benim gibi Mozaik Pasta tutkunlarına müjde! Rahatlıkla yiyebileceğiniz, yiyince vicdanınızın ağlamayacağı fakat tadının damakta kalacağı 'Şekersiz Mozaik Pasta' tarifim aşağıda. Mutlaka deneyin, gerçekten nefis oldu :) Malzemeler 1.5 su bardağı yulaf ezmesi (su bardağı ölçüm 250 ml.) 200 ml. süt 6 adet hurma 2 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 3 yemek kaşığı kakao 1 çay kaşığı tarçın yarım su bardağı kuru yemiş (ceviz içi ve çiğ kaju karışık kullandım) Yapılışı Yulaf ezmesini kaseye alın ve sütü üzerine ekleyip karıştırın, yumuşamaya bırakın. Hurmaları 10 dk ılık suya bırakın yumuşasın. Yumuşadıktan sonra çekirdeklerini ayıklayın ve püre kıvamına gelene kadar rondo...

Ayçekirdekli Kıtır Kraker

Uzun bir aradan sonra merhaba :) Sadece bloğumu değil kendimi de ihmal ettiğim bir dönemdeyim. Mevsim geçişinin tetiklediği sürekli yorgun olma durumu, uykusuzluk, spor yapamama gibi nedenlerden pek enerjik değilim. Arada mutfağa girip bir şeyler deniyorum motive oluyorum, tarifini vereceğim Ayçekirdekli Kıtır Kraker de keyifle yaptığım ve beğendiğim bir tarif oldu. Kendisi Gamze Bursa'nın '425 G' kitabından uyarladığım bir tarif, umarım siz de dener ve beğenirsiniz. Malzemeler 1 su bardağı tam buğday unu-tercihe göre beyaz un (su bardağı ölçüm 250 ml.) çay kaşığı ucuyla karbonat yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) 3 yemek kaşığı süt 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı ayçekirdeği 3 yemek kaşığı susam Yapılışı Fırını 180 derecede çalıştırın. Tüm kuru malzemeleri (un, karbonat, tuz, toz şeker) çukur bir kasede karıştırın. Üzerine tereyağını ilave edip kuru malzeme...

Yulaflı ve Badem Sütlü Ekmek

Evde ekmek yapımıyla ilgili ilk denemem iyi sonuç verince bundan sonra ekmeğimi kendim yaparım demiştim hatırlarsanız. Her gün olamasa da 3-4 güne bir ekmek yapıyorum evet. Gerçekten de çok pratik. En çok da içine istediğim malzemeleri koyabilme lüksü beni cezbediyor açıkçası. Yulaf ezmesi mutfakta olmazsa olmazım, bu yüzden ikinci ekmek denememde başrol malzemem yulaf ezmesi oldu. Normalde ekmek yapımında kullandığım su yerine de tatlımsı bir tadı olan badem sütünü tercih ettim ve sonuç gerçekten başarılıydı. Denemenizi tavsiye ederim. Malzemeler 3 su bardağı un (su bardağı ölçüm 250 ml.) 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 paket kuru maya 1.5 çay kaşığı tuz 1 su bardağı badem sütü (oda sıcaklığında) 4 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) Kalıbı yağlamak için tereyağ 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı su Üzerine serpmek için 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi Yapılışı 2.5 su bardağı un ve diğer kuru malzemeleri (yulaf ezmesi+kuru maya+tuz) karıştır...