Çocuklar için aşırı şirin bir 'Tosbik Kurabiye' tarifi ile merhaba.
Kaplumbağa şeklindeki bu kurabiyeyi instagramda bir hesaptan görmüştüm. Ortaya çıkan kaplumbağanın uzaktan yakından imajdaki kaplumbağa ile alakası olmasa da biz ailecek bu tosbiği çok şirin bulduk. Umarım sizler de beğenirsiniz :)
Malzemeler
Kaplumbağa şeklindeki bu kurabiyeyi instagramda bir hesaptan görmüştüm. Ortaya çıkan kaplumbağanın uzaktan yakından imajdaki kaplumbağa ile alakası olmasa da biz ailecek bu tosbiği çok şirin bulduk. Umarım sizler de beğenirsiniz :)
Malzemeler
2 adet organik yumurta
5 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
4 yemek kaşığı pudra şekeri
yarım çay kaşığı karbonat
1 adet limon kabuğu rendesi
2 su bardağından biraz az un (su bardağı ölçüm 250 ml.)
1 yemek kaşığı kakao
yarım çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı tarçın
Yapılışı
Fırını 170 derecede çalıştırın.
Kakao ve tarçın dışında tüm malzemeleri çukur bir kaseye alıp hafif koyu kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun (hamur elinize yapışmayacak kıvamda olacak). Avuç içini kaplayacak miktarda hamuru (yaklaşık 1/4'ü) ayrı bir kaseye aktarın. Üzerine kakao ve tarçını ekleyerek tekrar yoğurun.
Kaplumbağanın kafası için beyaz hamurdan fındık büyüklüğünde ve ayakları için nohut büyüklüğünde toplar yapın. Gövdesi için cevizden biraz daha büyük bir miktar hamuru avcunuzda yuvarlayıp yassılaştırın. Kabuğu için kakaolu hamuru merdaneyle yaklaşık 2 mm kalınlıkta açın. Çay fincanı gibi bir bardağın ağzıyla yuvarlaklar kesin. Tüm hamurların birbirine tutturulacak kısımlarını çok az suya değdirerek birbirine yapıştırın. Gözleri için chia tohumu ya da keten tohumu kullanabilirsiniz. Bu ölçülerde 11 tane Tosbik Kurabiye çıktı.
Kaplumbağaları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin ve önceden çalıştırdığınız fırında 12-15 dk pişirin.
Kakao ve tarçın dışında tüm malzemeleri çukur bir kaseye alıp hafif koyu kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun (hamur elinize yapışmayacak kıvamda olacak). Avuç içini kaplayacak miktarda hamuru (yaklaşık 1/4'ü) ayrı bir kaseye aktarın. Üzerine kakao ve tarçını ekleyerek tekrar yoğurun.
Kaplumbağanın kafası için beyaz hamurdan fındık büyüklüğünde ve ayakları için nohut büyüklüğünde toplar yapın. Gövdesi için cevizden biraz daha büyük bir miktar hamuru avcunuzda yuvarlayıp yassılaştırın. Kabuğu için kakaolu hamuru merdaneyle yaklaşık 2 mm kalınlıkta açın. Çay fincanı gibi bir bardağın ağzıyla yuvarlaklar kesin. Tüm hamurların birbirine tutturulacak kısımlarını çok az suya değdirerek birbirine yapıştırın. Gözleri için chia tohumu ya da keten tohumu kullanabilirsiniz. Bu ölçülerde 11 tane Tosbik Kurabiye çıktı.
Kaplumbağaları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin ve önceden çalıştırdığınız fırında 12-15 dk pişirin.
Afiyet olsun..
Turtle Cookies
Ingredients
2 egg
5 tablespoon butter (softened at room temperature)
4 tablespoon powdered sugar
1/2 teaspoon baking powder
grated lemon peel (1 lemon)
about 2 cups of whole wheat flour (cup size is 250 ml.)
1/2 teaspoon cinanmon
1 tablespoon cacao powder
Directions1. Run the oven at 170 degrees.
2. Mix all of the ingredients except cacao powder and cinnamon. Knead until you get a slightly thick doug (the dough will not stick to your hand).
3. Take 1/4 of the doug into a separate bowl. Add cacao and cinnamon over and knead it again.
4. Roll white dough into hazelnut sized balss for the head of the turtle, cheakpeas sized balls for the feet and finally a bit larger then walnut sized balls for the body. A bit flatten the body rolls. For the shell, open the black dough about 2 mm thick with the rolling pin. Cut the rounds with a cookie cutter.
5. Stick together the parts of the dough that are to be held together with very little water. You can use chia seeds or flaxseeds for turtles eyes.
6. Place the turtle on the baking sheet and cook for 12-15 minutes in the oven you have already run...Bon appetit :)
Yorumlar
Yorum Gönder