Ana içeriğe atla

Unsuz Şekersiz Muffin

Kalorili yiyeceklerin ve alınan kiloların havada uçuştuğu şu tatil günlerinde, ben yine boş durmuyor, sizler için çalışıyor, 'Unsuz Şekersiz Muffin' tarifini bloğa bırakıyorum..Tatil dönüşü ihtiyacımız olacak, hissediyorum :)


Malzemeler
12 adet muffin için
2 adet yumurta
1 su bardağı süt (su bardağı ölçüm 250 ml.)
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
yarım su bardağı çiğ badem
yarım su bardağı çiğ fındık
10 adet gün kurusu kayısı
6 adet kuru incir
4 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
yarım su bardağı yulaf kepeği
1 çay kaşığı karbonat

Yapılışı
Fırını 170 derecede çalıştırın.
Badem ve fındığı rondoda un kıvamına getirin. Kayısı ve incirleri 10 dakika ılık suda bekletin ve küçük küçük doğrayın.
Yumurta, süt ve hindistan cevizi yağını çırpın. Tüm malzemeleri üzerine ekleyip spatula ile karıştırın.
Orta büyüklükte muffin kalıplarına yerleştirin ve 20-25 dakika önceden ısıttığınız fırında pişirin.

Afiyet olsun :)


Sugar and Flour free Cupcake
Ingredients
for 12 piece of cupcakes
2 free-range eggs
250 ml. milk
1 teaspoon coconut oil
1/2 cups of raw hazelnut
1/2 cups of raw almond
10 pieces sun-dried apricots
6 pieces dried figs
4 teaspoons shredded coconut
1/2 cups of oatbran
1 teaspon baking powder
Directions
1. Preheat the oven to 170 degree. Pass hazelnuts and almonds from the food processor until they become flour consistence. Keep dried apricots and dried figs in warm water for 10 minutes. Then chop them into small pieces.
2. Whisk eggs, milk and coconutoil in a cup. Then add all the ingredient and mix.
3. Pour the mixture into the cupcake cups and bake for 20-25 minutes in preheated oven...Bon appetit :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şekersiz Mozaik Pasta

Mozaik Pastayı sevmeyen yoktur herhalde? Benim çocukluğumun tatlısıdır, annemin yaptıklarının tadı hala damağımda diyebilirim. Fakat birçoğumuzun sağlık gurusu olduğu ve şekere savaş açtığı bu günlerde yağa ve şekere hayli doymuş bir pasta yemeye vicdanımız izin vermez oldu. Benim gibi Mozaik Pasta tutkunlarına müjde! Rahatlıkla yiyebileceğiniz, yiyince vicdanınızın ağlamayacağı fakat tadının damakta kalacağı 'Şekersiz Mozaik Pasta' tarifim aşağıda. Mutlaka deneyin, gerçekten nefis oldu :) Malzemeler 1.5 su bardağı yulaf ezmesi (su bardağı ölçüm 250 ml.) 200 ml. süt 6 adet hurma 2 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 3 yemek kaşığı kakao 1 çay kaşığı tarçın yarım su bardağı kuru yemiş (ceviz içi ve çiğ kaju karışık kullandım) Yapılışı Yulaf ezmesini kaseye alın ve sütü üzerine ekleyip karıştırın, yumuşamaya bırakın. Hurmaları 10 dk ılık suya bırakın yumuşasın. Yumuşadıktan sonra çekirdeklerini ayıklayın ve püre kıvamına gelene kadar rondo...

Ayçekirdekli Kıtır Kraker

Uzun bir aradan sonra merhaba :) Sadece bloğumu değil kendimi de ihmal ettiğim bir dönemdeyim. Mevsim geçişinin tetiklediği sürekli yorgun olma durumu, uykusuzluk, spor yapamama gibi nedenlerden pek enerjik değilim. Arada mutfağa girip bir şeyler deniyorum motive oluyorum, tarifini vereceğim Ayçekirdekli Kıtır Kraker de keyifle yaptığım ve beğendiğim bir tarif oldu. Kendisi Gamze Bursa'nın '425 G' kitabından uyarladığım bir tarif, umarım siz de dener ve beğenirsiniz. Malzemeler 1 su bardağı tam buğday unu-tercihe göre beyaz un (su bardağı ölçüm 250 ml.) çay kaşığı ucuyla karbonat yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) 3 yemek kaşığı süt 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı ayçekirdeği 3 yemek kaşığı susam Yapılışı Fırını 180 derecede çalıştırın. Tüm kuru malzemeleri (un, karbonat, tuz, toz şeker) çukur bir kasede karıştırın. Üzerine tereyağını ilave edip kuru malzeme...

Yulaflı ve Badem Sütlü Ekmek

Evde ekmek yapımıyla ilgili ilk denemem iyi sonuç verince bundan sonra ekmeğimi kendim yaparım demiştim hatırlarsanız. Her gün olamasa da 3-4 güne bir ekmek yapıyorum evet. Gerçekten de çok pratik. En çok da içine istediğim malzemeleri koyabilme lüksü beni cezbediyor açıkçası. Yulaf ezmesi mutfakta olmazsa olmazım, bu yüzden ikinci ekmek denememde başrol malzemem yulaf ezmesi oldu. Normalde ekmek yapımında kullandığım su yerine de tatlımsı bir tadı olan badem sütünü tercih ettim ve sonuç gerçekten başarılıydı. Denemenizi tavsiye ederim. Malzemeler 3 su bardağı un (su bardağı ölçüm 250 ml.) 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 paket kuru maya 1.5 çay kaşığı tuz 1 su bardağı badem sütü (oda sıcaklığında) 4 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) Kalıbı yağlamak için tereyağ 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı su Üzerine serpmek için 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi Yapılışı 2.5 su bardağı un ve diğer kuru malzemeleri (yulaf ezmesi+kuru maya+tuz) karıştır...