Kalorili yiyeceklerin ve alınan kiloların havada uçuştuğu şu tatil günlerinde, ben yine boş durmuyor, sizler için çalışıyor, 'Unsuz Şekersiz Muffin' tarifini bloğa bırakıyorum..Tatil dönüşü ihtiyacımız olacak, hissediyorum :)
Malzemeler
12 adet muffin için
2 adet yumurta
1 su bardağı süt (su bardağı ölçüm 250 ml.)
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
yarım su bardağı çiğ badem
yarım su bardağı çiğ fındık
10 adet gün kurusu kayısı
6 adet kuru incir
4 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
yarım su bardağı yulaf kepeği
1 çay kaşığı karbonat
2 adet yumurta
1 su bardağı süt (su bardağı ölçüm 250 ml.)
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
yarım su bardağı çiğ badem
yarım su bardağı çiğ fındık
10 adet gün kurusu kayısı
6 adet kuru incir
4 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
yarım su bardağı yulaf kepeği
1 çay kaşığı karbonat
Yapılışı
Fırını 170 derecede çalıştırın.
Badem ve fındığı rondoda un kıvamına getirin. Kayısı ve incirleri 10 dakika ılık suda bekletin ve küçük küçük doğrayın.
Yumurta, süt ve hindistan cevizi yağını çırpın. Tüm malzemeleri üzerine ekleyip spatula ile karıştırın.
Orta büyüklükte muffin kalıplarına yerleştirin ve 20-25 dakika önceden ısıttığınız fırında pişirin.
Badem ve fındığı rondoda un kıvamına getirin. Kayısı ve incirleri 10 dakika ılık suda bekletin ve küçük küçük doğrayın.
Yumurta, süt ve hindistan cevizi yağını çırpın. Tüm malzemeleri üzerine ekleyip spatula ile karıştırın.
Orta büyüklükte muffin kalıplarına yerleştirin ve 20-25 dakika önceden ısıttığınız fırında pişirin.
Afiyet olsun :)
Sugar and Flour free Cupcake
Ingredientsfor 12 piece of cupcakes
2 free-range eggs
250 ml. milk
1 teaspoon coconut oil
1/2 cups of raw hazelnut
1/2 cups of raw almond
1/2 cups of raw almond
10 pieces sun-dried apricots
6 pieces dried figs
6 pieces dried figs
4 teaspoons shredded coconut
1/2 cups of oatbran
1 teaspon baking powder
Directions
1. Preheat the oven to 170 degree. Pass hazelnuts and almonds from the food processor until they become flour consistence. Keep dried apricots and dried figs in warm water for 10 minutes. Then chop them into small pieces.
2. Whisk eggs, milk and coconutoil in a cup. Then add all the ingredient and mix.
3. Pour the mixture into the cupcake cups and bake for 20-25 minutes in preheated oven...Bon appetit :)
Yorumlar
Yorum Gönder