Ana içeriğe atla

Bitter Çikolatalı Enerji Topları

Bahar yağmuru, en sevdiğim..
Demek ve bazı romantik laflar etmek isterdim fakat pek de sevmem bu havaları :( Ne yapacağı belli olmayan havalar gerçekten bana göre değil. Bedensel ve ruhsal olarak kendimi bulamadığım bu basık havalarda çoğunlukla yorgun, uykulu ve depresif hissediyorum. Bir yandan spora devam edip motive olmaya çalışıyorum fakat bu aralar bedensel yorgunluk peşimi bırakmıyor. Spor öncesi enerji olsun diye yaptığım atıştırmalık beni mutlu edince paylaşmak istedim. 'Bitter Çikolatalı Enerji Topları' yapması çok pratik, lezzetli ve gün içinde 1-2 tane yenmesinde sakınca yok bence :)

Malzemeler
6 tepeleme yemek kaşığı yulaf ezmesi
3 yemek kaşığı chia tohumu
8 adet gün kurusu kayısı
1 avuç çiğ fındık
40 gr %70 kakao oranında bitter çikolata (yarım paket kare çikolata gibi)
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı
Önce fındıkları rondodan geçirin. Sonra tüm malzemeleri ekleyin ve rondo işlemine devam edin (bu tür işlemler için 4 bıçaklı rondo daha kullanışlı oluyor, rondo alacaklara tavsiye edilir). Sonra tüm malzemeyi ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp top haline getirin.

Afiyet olsun ;)


Energy Bites with Bitter Chocolate
Ingredients
6 tablespoons oatmeal
3 tablespoons chia seeds
8 pieces of sun-dried apricots
1 handful of raw nuts
40 gr 70% cocoa bitter chocolate
1 coffee spoon honey
1 coffee spoon coconut oil
1 teaspoon cinnamon
Directions
1. First, mince the hazelnuts from food processor.
2. Then add all the ingredients and continue the food processor.
3. Roll all the materials in a walnut size and make them into balls...Bon appetit :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şekersiz Mozaik Pasta

Mozaik Pastayı sevmeyen yoktur herhalde? Benim çocukluğumun tatlısıdır, annemin yaptıklarının tadı hala damağımda diyebilirim. Fakat birçoğumuzun sağlık gurusu olduğu ve şekere savaş açtığı bu günlerde yağa ve şekere hayli doymuş bir pasta yemeye vicdanımız izin vermez oldu. Benim gibi Mozaik Pasta tutkunlarına müjde! Rahatlıkla yiyebileceğiniz, yiyince vicdanınızın ağlamayacağı fakat tadının damakta kalacağı 'Şekersiz Mozaik Pasta' tarifim aşağıda. Mutlaka deneyin, gerçekten nefis oldu :) Malzemeler 1.5 su bardağı yulaf ezmesi (su bardağı ölçüm 250 ml.) 200 ml. süt 6 adet hurma 2 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 3 yemek kaşığı kakao 1 çay kaşığı tarçın yarım su bardağı kuru yemiş (ceviz içi ve çiğ kaju karışık kullandım) Yapılışı Yulaf ezmesini kaseye alın ve sütü üzerine ekleyip karıştırın, yumuşamaya bırakın. Hurmaları 10 dk ılık suya bırakın yumuşasın. Yumuşadıktan sonra çekirdeklerini ayıklayın ve püre kıvamına gelene kadar rondo...

Ayçekirdekli Kıtır Kraker

Uzun bir aradan sonra merhaba :) Sadece bloğumu değil kendimi de ihmal ettiğim bir dönemdeyim. Mevsim geçişinin tetiklediği sürekli yorgun olma durumu, uykusuzluk, spor yapamama gibi nedenlerden pek enerjik değilim. Arada mutfağa girip bir şeyler deniyorum motive oluyorum, tarifini vereceğim Ayçekirdekli Kıtır Kraker de keyifle yaptığım ve beğendiğim bir tarif oldu. Kendisi Gamze Bursa'nın '425 G' kitabından uyarladığım bir tarif, umarım siz de dener ve beğenirsiniz. Malzemeler 1 su bardağı tam buğday unu-tercihe göre beyaz un (su bardağı ölçüm 250 ml.) çay kaşığı ucuyla karbonat yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) 3 yemek kaşığı süt 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı ayçekirdeği 3 yemek kaşığı susam Yapılışı Fırını 180 derecede çalıştırın. Tüm kuru malzemeleri (un, karbonat, tuz, toz şeker) çukur bir kasede karıştırın. Üzerine tereyağını ilave edip kuru malzeme...

Yulaflı ve Badem Sütlü Ekmek

Evde ekmek yapımıyla ilgili ilk denemem iyi sonuç verince bundan sonra ekmeğimi kendim yaparım demiştim hatırlarsanız. Her gün olamasa da 3-4 güne bir ekmek yapıyorum evet. Gerçekten de çok pratik. En çok da içine istediğim malzemeleri koyabilme lüksü beni cezbediyor açıkçası. Yulaf ezmesi mutfakta olmazsa olmazım, bu yüzden ikinci ekmek denememde başrol malzemem yulaf ezmesi oldu. Normalde ekmek yapımında kullandığım su yerine de tatlımsı bir tadı olan badem sütünü tercih ettim ve sonuç gerçekten başarılıydı. Denemenizi tavsiye ederim. Malzemeler 3 su bardağı un (su bardağı ölçüm 250 ml.) 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 paket kuru maya 1.5 çay kaşığı tuz 1 su bardağı badem sütü (oda sıcaklığında) 4 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) Kalıbı yağlamak için tereyağ 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı su Üzerine serpmek için 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi Yapılışı 2.5 su bardağı un ve diğer kuru malzemeleri (yulaf ezmesi+kuru maya+tuz) karıştır...