Güzel bir cumartesi gününden herkese merhaba..
Ece Zaim'in açık mutfak kitabından uyarladığım, kahvaltı sofranıza çok yakışacak bir tarif geliyor. Bu tarifi özellikle bugün yayınlıyorum ki malzemelerinizi alıp yarın ki pazar kahvaltınıza mutlaka deneyin diye :)
Çok kolay bir tarif, simit sandviç hazırlıyor gibi düşünün, hazırladığınız sandviçleri sosa bulayıp fırına sürüyorsunuz ortaya şahane bir şey çıkıyor! Buyrun tarife..
Malzemeler
4 kişilik
2 adet simit (Açık Mutfak kitabında bayat simit diyor)
100 gr ezine peyniri
50 gr çeçil peyniri (Tercihinize göre bir peynir kullanabilirsiniz, Açık Mutfak'ta 150 gr dil peyniri kullanılmış)
2 adet yeşil biber
1/4 demet maydanoz
1 adet domates
100 ml krema
100 ml süt
4 adet yumurta
tuz & karabiber
Yapılışı
Fırını 170 derecede çalıştırın.
Simitleri 5 eşit parçaya bölün. Parçaların her birini ortadan 2 ye kesin fakat birbirinden ayırmayın. Maydanozları yıkayın ve dallarından ayırın, domatesi 2'ye bölün ve ince ince dilimleyin, biberlerin çekirdeğini ayıklayıp uzunlamasına ve enlemesine 2'ye bölün, ezine peynirini simit kalınlığında ince ince dilimleyin, çeçil peynirlerini de 2 ye bölün. Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra, hepsini sırayla sandviç yapar gibi simitlerin içine yerleştirin ve sıkıştırın. Simitleri fırın kabına hiç yer kalmayacak şekilde yerleştirin (ideal kap ölçüsü kitapta yaklaşık 18x25 cm olarak belirtilmiş). Fırın kabında boşluk kalmaması önemli çünkü üzerine dökeceğiniz sosu simitlerin iyice çekmesi gerekiyor, yoksa sos simitlerden bağımsız olarak pişecektir :(
Çukur bir kasede 4 yumurtayı çırpın. Üzerine krema, süt, göz kararı tuz ve değirmen karabiberi ekleyip çırpma işlemine devam edin. Hazırladığınız sosu simit sandviçlerin üzerine dökün. Bir 5 dk dışarıda beklesin sandviçler sosu içine çeksin. Sonra fırına verin.
170 derece çalıştırdığınız fırında 25-30 dakika pişirin.
Görüntü o kadar güzel ki soğumasını zor bekleyeceksiniz öyle söyleyeyim :)
Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder