Ana içeriğe atla

Fırında Soslu, Peynirli Simit

Güzel bir cumartesi gününden herkese merhaba..
Ece Zaim'in açık mutfak kitabından uyarladığım, kahvaltı sofranıza çok yakışacak bir tarif geliyor. Bu tarifi özellikle bugün yayınlıyorum ki malzemelerinizi alıp yarın ki pazar kahvaltınıza mutlaka deneyin diye :)



Çok kolay bir tarif, simit sandviç hazırlıyor gibi düşünün, hazırladığınız sandviçleri sosa bulayıp fırına sürüyorsunuz ortaya şahane bir şey çıkıyor! Buyrun tarife..


Malzemeler
4 kişilik
2 adet simit (Açık Mutfak kitabında bayat simit diyor)
100 gr ezine peyniri
50 gr çeçil peyniri (Tercihinize göre bir peynir kullanabilirsiniz, Açık Mutfak'ta 150 gr dil peyniri kullanılmış)
2 adet yeşil biber
1/4 demet maydanoz
1 adet domates
100 ml krema
100 ml süt
4 adet yumurta
tuz & karabiber


Yapılışı
Fırını 170 derecede çalıştırın.
Simitleri 5 eşit parçaya bölün. Parçaların her birini ortadan 2 ye kesin fakat birbirinden ayırmayın. Maydanozları yıkayın ve dallarından ayırın, domatesi 2'ye bölün ve ince ince dilimleyin, biberlerin çekirdeğini ayıklayıp uzunlamasına ve enlemesine 2'ye bölün, ezine peynirini simit kalınlığında ince ince dilimleyin, çeçil peynirlerini de 2 ye bölün. Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra, hepsini sırayla sandviç yapar gibi simitlerin içine yerleştirin ve sıkıştırın. Simitleri fırın kabına hiç yer kalmayacak şekilde yerleştirin (ideal kap ölçüsü kitapta yaklaşık 18x25 cm olarak belirtilmiş). Fırın kabında boşluk kalmaması önemli çünkü üzerine dökeceğiniz sosu simitlerin iyice çekmesi gerekiyor, yoksa sos simitlerden bağımsız olarak pişecektir :(
Çukur bir kasede 4 yumurtayı çırpın. Üzerine krema, süt, göz kararı tuz ve değirmen karabiberi ekleyip çırpma işlemine devam edin. Hazırladığınız sosu simit sandviçlerin üzerine dökün. Bir 5 dk dışarıda beklesin sandviçler sosu içine çeksin. Sonra fırına verin.
170 derece çalıştırdığınız fırında 25-30 dakika pişirin.
Görüntü o kadar güzel ki soğumasını zor bekleyeceksiniz öyle söyleyeyim :)


Afiyet olsun..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şekersiz Mozaik Pasta

Mozaik Pastayı sevmeyen yoktur herhalde? Benim çocukluğumun tatlısıdır, annemin yaptıklarının tadı hala damağımda diyebilirim. Fakat birçoğumuzun sağlık gurusu olduğu ve şekere savaş açtığı bu günlerde yağa ve şekere hayli doymuş bir pasta yemeye vicdanımız izin vermez oldu. Benim gibi Mozaik Pasta tutkunlarına müjde! Rahatlıkla yiyebileceğiniz, yiyince vicdanınızın ağlamayacağı fakat tadının damakta kalacağı 'Şekersiz Mozaik Pasta' tarifim aşağıda. Mutlaka deneyin, gerçekten nefis oldu :) Malzemeler 1.5 su bardağı yulaf ezmesi (su bardağı ölçüm 250 ml.) 200 ml. süt 6 adet hurma 2 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 3 yemek kaşığı kakao 1 çay kaşığı tarçın yarım su bardağı kuru yemiş (ceviz içi ve çiğ kaju karışık kullandım) Yapılışı Yulaf ezmesini kaseye alın ve sütü üzerine ekleyip karıştırın, yumuşamaya bırakın. Hurmaları 10 dk ılık suya bırakın yumuşasın. Yumuşadıktan sonra çekirdeklerini ayıklayın ve püre kıvamına gelene kadar rondo...

Ayçekirdekli Kıtır Kraker

Uzun bir aradan sonra merhaba :) Sadece bloğumu değil kendimi de ihmal ettiğim bir dönemdeyim. Mevsim geçişinin tetiklediği sürekli yorgun olma durumu, uykusuzluk, spor yapamama gibi nedenlerden pek enerjik değilim. Arada mutfağa girip bir şeyler deniyorum motive oluyorum, tarifini vereceğim Ayçekirdekli Kıtır Kraker de keyifle yaptığım ve beğendiğim bir tarif oldu. Kendisi Gamze Bursa'nın '425 G' kitabından uyarladığım bir tarif, umarım siz de dener ve beğenirsiniz. Malzemeler 1 su bardağı tam buğday unu-tercihe göre beyaz un (su bardağı ölçüm 250 ml.) çay kaşığı ucuyla karbonat yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) 3 yemek kaşığı süt 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı ayçekirdeği 3 yemek kaşığı susam Yapılışı Fırını 180 derecede çalıştırın. Tüm kuru malzemeleri (un, karbonat, tuz, toz şeker) çukur bir kasede karıştırın. Üzerine tereyağını ilave edip kuru malzeme...

Yulaflı ve Badem Sütlü Ekmek

Evde ekmek yapımıyla ilgili ilk denemem iyi sonuç verince bundan sonra ekmeğimi kendim yaparım demiştim hatırlarsanız. Her gün olamasa da 3-4 güne bir ekmek yapıyorum evet. Gerçekten de çok pratik. En çok da içine istediğim malzemeleri koyabilme lüksü beni cezbediyor açıkçası. Yulaf ezmesi mutfakta olmazsa olmazım, bu yüzden ikinci ekmek denememde başrol malzemem yulaf ezmesi oldu. Normalde ekmek yapımında kullandığım su yerine de tatlımsı bir tadı olan badem sütünü tercih ettim ve sonuç gerçekten başarılıydı. Denemenizi tavsiye ederim. Malzemeler 3 su bardağı un (su bardağı ölçüm 250 ml.) 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 paket kuru maya 1.5 çay kaşığı tuz 1 su bardağı badem sütü (oda sıcaklığında) 4 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) Kalıbı yağlamak için tereyağ 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı su Üzerine serpmek için 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi Yapılışı 2.5 su bardağı un ve diğer kuru malzemeleri (yulaf ezmesi+kuru maya+tuz) karıştır...