Günaydın..
Bu kek ıslak kek gibi ama değil, tatlı gibi ama değil, böyle ev ekmeği gibi ama değil falan.. Ben bu keki Doğa'ya yaptım fakat keki yaptıktan yarım saat sonra bir de baktım kekin yarısından çoğu bitmiş :) Sütün yanına çok yakışan, hafif olduğu için de yedikçe yemek isteyeceğiniz masum bir kek.
Biz çok beğendik umarım siz de beğenirsiniz, buyrun tarife..
Malzemeler
2 adet organik yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı günlük süt (su bardağı ölçüm 250 ml.)
1 su bardağı tam buğday unu
3 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
1 tatlı kaşığı karbonat
yarım tatlı kaşığı tarçın
2 adet orta boy kırmızı elma
2 adet yerli muz (ya da 1 adet orta boy muz)
Yapılışı
Fırınınızı 180 derecede çalıştırın.
Yumurta ve oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını çırpın, krema kıvamına geldikten sonra üzerine sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. Kuru malzemelerin tümünü (un+keçiboynuzu unu+karbonat+tarçın) karışıma ekleyerek çırpmaya devam edin.
Elmaların kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın, rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Muzları çatalla ezin ve tüm meyveleri kek harcına ekleyip spatula ile karıştırın.
Bu kek için çok da büyük olmayan baton kek kalıbı kullanmanızı tavsiye ederim, oldukça güzel kabarıyor. Baton kek kalıbını tereyağı ile yağlayın ve harcınızı kalıba dökün, dilerseniz üzerini elma dilimleriyle süsleyin. Önceden çalıştırdığınız fırında 45-50 dk. pişirin.
İlk 40 dk. fırınınızı hiç açmayın kekiniz güzelce kabarsın. 40 dk.dan sonra her fırının pişirme özelliği farklı olduğundan, kekinize kürdan batırarak pişmesini kontrol edebilirsiniz (kürdan tamamen kuru/temiz çıkmalıdır). Duruma göre 5-10 dk daha fırında tutabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder