Ana içeriğe atla

Elmalı ve Muzlu Bebek Keki

Günaydın..
Bu kek ıslak kek gibi ama değil, tatlı gibi ama değil, böyle ev ekmeği gibi ama değil falan.. Ben bu keki Doğa'ya yaptım fakat keki yaptıktan yarım saat sonra bir de baktım kekin yarısından çoğu bitmiş :) Sütün yanına çok yakışan, hafif olduğu için de yedikçe yemek isteyeceğiniz masum bir kek.
Biz çok beğendik umarım siz de beğenirsiniz, buyrun tarife..

Malzemeler
2 adet organik yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı günlük süt (su bardağı ölçüm 250 ml.)
1 su bardağı tam buğday unu
3 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
1 tatlı kaşığı karbonat
yarım tatlı kaşığı tarçın
2 adet orta boy kırmızı elma
2 adet yerli muz (ya da 1 adet orta boy muz)

Yapılışı
Fırınınızı 180 derecede çalıştırın.
Yumurta ve oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını çırpın, krema kıvamına geldikten sonra üzerine sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. Kuru malzemelerin tümünü (un+keçiboynuzu unu+karbonat+tarçın) karışıma ekleyerek çırpmaya devam edin.
Elmaların kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın, rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Muzları çatalla ezin ve tüm meyveleri kek harcına ekleyip spatula ile karıştırın.
Bu kek için çok da büyük olmayan baton kek kalıbı kullanmanızı tavsiye ederim, oldukça güzel kabarıyor. Baton kek kalıbını tereyağı ile yağlayın ve harcınızı kalıba dökün, dilerseniz üzerini elma dilimleriyle süsleyin. Önceden çalıştırdığınız fırında 45-50 dk. pişirin.
İlk 40 dk. fırınınızı hiç açmayın kekiniz güzelce kabarsın. 40 dk.dan sonra her fırının pişirme özelliği farklı olduğundan, kekinize kürdan batırarak pişmesini kontrol edebilirsiniz (kürdan tamamen kuru/temiz çıkmalıdır). Duruma göre 5-10 dk daha fırında tutabilirsiniz.

Afiyet olsun :)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şekersiz Mozaik Pasta

Mozaik Pastayı sevmeyen yoktur herhalde? Benim çocukluğumun tatlısıdır, annemin yaptıklarının tadı hala damağımda diyebilirim. Fakat birçoğumuzun sağlık gurusu olduğu ve şekere savaş açtığı bu günlerde yağa ve şekere hayli doymuş bir pasta yemeye vicdanımız izin vermez oldu. Benim gibi Mozaik Pasta tutkunlarına müjde! Rahatlıkla yiyebileceğiniz, yiyince vicdanınızın ağlamayacağı fakat tadının damakta kalacağı 'Şekersiz Mozaik Pasta' tarifim aşağıda. Mutlaka deneyin, gerçekten nefis oldu :) Malzemeler 1.5 su bardağı yulaf ezmesi (su bardağı ölçüm 250 ml.) 200 ml. süt 6 adet hurma 2 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 3 yemek kaşığı kakao 1 çay kaşığı tarçın yarım su bardağı kuru yemiş (ceviz içi ve çiğ kaju karışık kullandım) Yapılışı Yulaf ezmesini kaseye alın ve sütü üzerine ekleyip karıştırın, yumuşamaya bırakın. Hurmaları 10 dk ılık suya bırakın yumuşasın. Yumuşadıktan sonra çekirdeklerini ayıklayın ve püre kıvamına gelene kadar rondo...

Ayçekirdekli Kıtır Kraker

Uzun bir aradan sonra merhaba :) Sadece bloğumu değil kendimi de ihmal ettiğim bir dönemdeyim. Mevsim geçişinin tetiklediği sürekli yorgun olma durumu, uykusuzluk, spor yapamama gibi nedenlerden pek enerjik değilim. Arada mutfağa girip bir şeyler deniyorum motive oluyorum, tarifini vereceğim Ayçekirdekli Kıtır Kraker de keyifle yaptığım ve beğendiğim bir tarif oldu. Kendisi Gamze Bursa'nın '425 G' kitabından uyarladığım bir tarif, umarım siz de dener ve beğenirsiniz. Malzemeler 1 su bardağı tam buğday unu-tercihe göre beyaz un (su bardağı ölçüm 250 ml.) çay kaşığı ucuyla karbonat yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) 3 yemek kaşığı süt 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı ayçekirdeği 3 yemek kaşığı susam Yapılışı Fırını 180 derecede çalıştırın. Tüm kuru malzemeleri (un, karbonat, tuz, toz şeker) çukur bir kasede karıştırın. Üzerine tereyağını ilave edip kuru malzeme...

Yulaflı ve Badem Sütlü Ekmek

Evde ekmek yapımıyla ilgili ilk denemem iyi sonuç verince bundan sonra ekmeğimi kendim yaparım demiştim hatırlarsanız. Her gün olamasa da 3-4 güne bir ekmek yapıyorum evet. Gerçekten de çok pratik. En çok da içine istediğim malzemeleri koyabilme lüksü beni cezbediyor açıkçası. Yulaf ezmesi mutfakta olmazsa olmazım, bu yüzden ikinci ekmek denememde başrol malzemem yulaf ezmesi oldu. Normalde ekmek yapımında kullandığım su yerine de tatlımsı bir tadı olan badem sütünü tercih ettim ve sonuç gerçekten başarılıydı. Denemenizi tavsiye ederim. Malzemeler 3 su bardağı un (su bardağı ölçüm 250 ml.) 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 paket kuru maya 1.5 çay kaşığı tuz 1 su bardağı badem sütü (oda sıcaklığında) 4 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) Kalıbı yağlamak için tereyağ 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı su Üzerine serpmek için 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi Yapılışı 2.5 su bardağı un ve diğer kuru malzemeleri (yulaf ezmesi+kuru maya+tuz) karıştır...