Ana içeriğe atla

Brokolili Yoğurt Çorbası

Gördüğüm kadarıyla yoğurt ve tarhana çorbası çoğu bebek için ideal ve garanti bir öğün oluyor, sevmeyen bebek pek görmedim diyebilirim. Doğa için de durum aynı. Yoğurt çorbasını çok sevince arada içine mevsim sebzelerini de ekliyorum, burada önemli olan sebze miktarını çok abartmayıp çorbanın tadını bozmamak. Ben yoğurt çorbasına en çok karnabahar ve brokoliyi yakıştırdım. Şimdi de 'Brokolili Yoğurt Çorbası' nı paylaşacağım sizlerle..

Malzemeler
6 su bardağı su - su bardağı ölçüm 250 ml. (varsa 1 su bardağını et, tavuk ya da peynir altı suyu olarak kullanabilirsiniz)
1 adet organik yumurta
3 tepeleme yemek kaşığı tam buğday unu
4 tepeleme yemek kaşığı organik yoğurt (varsa ev yoğurdu)
4 yemek kaşığı pirinç (tercihe göre bulgur)
4 küçük dal brokoli (pirinçle aynı oranda olmalıdır)
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
yarım çay kaşığından biraz az tuz (bebeğiniz 1 yaş altı ise kullanmasanız daha iyi olur)

Yapılışı
Brokoliyi bebeğinizin yutabileceği büyüklükte bıçakla doğrayın. Pirinci ayıklayıp yıkayın. Pirinç ve brokoliyi tencereye alıp üzerine 2 su bardağı suyu ekleyerek orta ateşte pişirmeye başlayın.
Çukur bir kasede yumurta ve yoğurdu çırpın. Üzerine bir bardak suyu ekleyin ve tekrar çırpın, en son unu da ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar çırpma işlemine devam edin.
Pirinç ve brokoli suyu çekmeye başlayınca üzerine kalan 3 bardak suyu ilave edin (hazırladığınız karışımı sıcak suya eklememelisiniz, aksi takdirde yoğurt kesilir veya yumurta pişebilir). Suyu ilave ettikten hemen sonra azar azar yumurtalı karışımı ilave edin ve karıştırın. Kısık ateşte çorbanız homojen bir hal alıp kaynana kadar karıştırarak pişirin.
Çorba kaynayınca, ayrı bir tavada tereyağını eritip üzerine naneyi ekleyin (tereyağını yakmamaya özen gösterin). Tereyağ eridikten sonra çorbaya ilave edin, tercihe göre tuz da koyarak 1-2 daha kısık ateşte karıştırın. Çorbanız hazır :)

Afiyet olsun..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şekersiz Mozaik Pasta

Mozaik Pastayı sevmeyen yoktur herhalde? Benim çocukluğumun tatlısıdır, annemin yaptıklarının tadı hala damağımda diyebilirim. Fakat birçoğumuzun sağlık gurusu olduğu ve şekere savaş açtığı bu günlerde yağa ve şekere hayli doymuş bir pasta yemeye vicdanımız izin vermez oldu. Benim gibi Mozaik Pasta tutkunlarına müjde! Rahatlıkla yiyebileceğiniz, yiyince vicdanınızın ağlamayacağı fakat tadının damakta kalacağı 'Şekersiz Mozaik Pasta' tarifim aşağıda. Mutlaka deneyin, gerçekten nefis oldu :) Malzemeler 1.5 su bardağı yulaf ezmesi (su bardağı ölçüm 250 ml.) 200 ml. süt 6 adet hurma 2 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 3 yemek kaşığı kakao 1 çay kaşığı tarçın yarım su bardağı kuru yemiş (ceviz içi ve çiğ kaju karışık kullandım) Yapılışı Yulaf ezmesini kaseye alın ve sütü üzerine ekleyip karıştırın, yumuşamaya bırakın. Hurmaları 10 dk ılık suya bırakın yumuşasın. Yumuşadıktan sonra çekirdeklerini ayıklayın ve püre kıvamına gelene kadar rondo...

Ayçekirdekli Kıtır Kraker

Uzun bir aradan sonra merhaba :) Sadece bloğumu değil kendimi de ihmal ettiğim bir dönemdeyim. Mevsim geçişinin tetiklediği sürekli yorgun olma durumu, uykusuzluk, spor yapamama gibi nedenlerden pek enerjik değilim. Arada mutfağa girip bir şeyler deniyorum motive oluyorum, tarifini vereceğim Ayçekirdekli Kıtır Kraker de keyifle yaptığım ve beğendiğim bir tarif oldu. Kendisi Gamze Bursa'nın '425 G' kitabından uyarladığım bir tarif, umarım siz de dener ve beğenirsiniz. Malzemeler 1 su bardağı tam buğday unu-tercihe göre beyaz un (su bardağı ölçüm 250 ml.) çay kaşığı ucuyla karbonat yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) 3 yemek kaşığı süt 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı ayçekirdeği 3 yemek kaşığı susam Yapılışı Fırını 180 derecede çalıştırın. Tüm kuru malzemeleri (un, karbonat, tuz, toz şeker) çukur bir kasede karıştırın. Üzerine tereyağını ilave edip kuru malzeme...

Yulaflı ve Badem Sütlü Ekmek

Evde ekmek yapımıyla ilgili ilk denemem iyi sonuç verince bundan sonra ekmeğimi kendim yaparım demiştim hatırlarsanız. Her gün olamasa da 3-4 güne bir ekmek yapıyorum evet. Gerçekten de çok pratik. En çok da içine istediğim malzemeleri koyabilme lüksü beni cezbediyor açıkçası. Yulaf ezmesi mutfakta olmazsa olmazım, bu yüzden ikinci ekmek denememde başrol malzemem yulaf ezmesi oldu. Normalde ekmek yapımında kullandığım su yerine de tatlımsı bir tadı olan badem sütünü tercih ettim ve sonuç gerçekten başarılıydı. Denemenizi tavsiye ederim. Malzemeler 3 su bardağı un (su bardağı ölçüm 250 ml.) 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 paket kuru maya 1.5 çay kaşığı tuz 1 su bardağı badem sütü (oda sıcaklığında) 4 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) Kalıbı yağlamak için tereyağ 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı su Üzerine serpmek için 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi Yapılışı 2.5 su bardağı un ve diğer kuru malzemeleri (yulaf ezmesi+kuru maya+tuz) karıştır...