Yapması çok kolay olduğu için neredeyse her hafta yaptığım ve diyet yapanlara rahatlıkla önerebileceğim bir tarif olan 'Unsuz ve Şekersiz Yulaf Kurabiye' ile pazartesiye merhaba..
Mayıs ayında kendime iyi davranmaya karar verdim, bu ay ufak tefek kaçamaklara da yer yok. Hafta içi sağlık öncüsü olduğum bir gerçek tamam da hafta sonu yediğim kekler poğaçalar ne olacak diye biraz vicdan yapar oldum açıkçası. Bu yüzden yayınımız bir süre 'sağlık timsali' tadında devam edecek bilginize :)
Malzemeler
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yulaf kepeği
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yapı
1 yemek kaşığı chia tohumu
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığından az karbonat
1 adet orta boy kırmızı elma
2 adet orta boy muz
1 su bardağı yulaf ezmesi (su bardağı ölçüm: 250 ml.)
3/4 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
Yapılışı
Fırınınızı 180 derecede çalıştırın.
Derin bir kaseye yumurta, yulaf kepeği, hindistan cevizi yağı (oda sıcaklığında erimiş), chia tohumu, tarçın ve karbonatı ekleyerek çırpıcıyla güzelce çırpın.
Ayrı bir tabakta muzları ezin. Elmaları soyun ve çekirdeklerini ayırıp rendeleyin.
Hazırladığınız meyveleri, yulaf ezmesini ve kuru üzümü karışıma ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine 2 yemek kaşığı kadar harcı en az 1 cm. aralıklarla dökün (yuvarlak formlarda olsun).
Önceden çalıştırdığınız fırında 15 dakika pişirin.
Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder