Ana içeriğe atla

Pofuduk Kurabiye

Çocuklar için çalıştığım bir gün daha..
Unsuz ve şekersiz olan 'Pofuduk Kurabiye'yi yumuşak ve kekimsi dokusuyla bebek ve çocukların seveceğini düşünüyorum. Bu kurabiyedeki püf nokta kek kıvamında bir kurabiye harcı elde etmek ve onu fırın tepsisinde yakmadan pişirmek.

Malzemeler
1 su bardağı yulaf kepeği (su bardağı ölçüm 250 ml.)
3 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat
1 adet organik yumurta
2 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
2 yemek kaşığı zeytinyağ
200 ml. günlük süt
6 adet gün kurusu kayısı

Yapılışı
Fırını 180 derecede çalıştırın.
Kuru malzemeleri (yulaf kepeği+keçiboynuzu unu+tarçın+karbonat) karıştırın. Ayrı bir kasede yumurta tereyağ ve zeytinyağını çırpın. Sütü ekleyerek çırpma işlemine devam edin. Kuru malzemeleri de ekleyip spatula ile karıştırın. Gün kurusu kayısılarını boydan 4'e bölün, ince ince kıyın ve harca ekleyip karıştırın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiye harcını yuvarlak formlarda olacak şekilde, 2 yemek kaşığı kadar dökün. Aralarında en az 3 parmak mesafe bırakın ki harc yayıldığında kurabiyeler birbirine yapışmasın.
Önceden çalıştırdığınız fırında 12-15 dk pişirin.

Afiyet olsun..


Puffy Cookie for Babies
Ingredients
1 cup of oatmeal powder (cup size is 250 ml.)
3 tablespoons locust been powder
1 coffee spoon cinanmon
1 teaspoon baking powder
1 egg
2 tablespoons butter (softened at room temperature)
2 tablespoons olive oil
200 ml. daily milk
6 pieces of sun-dried apricots
Directions
1. Run the oven at 180 degrees.
2. Mix all of the dry ingredients.
3. Whisk egg, butter, olive oil and milk in a bowl.
4. Mince the sun-dried apricot and add to the mixture.
5. Pour 2 tablespoons of cookie spoon into rounded form to oven tray with oily paper. Leave at least 3 fingers between them so that the biscuits do not stick together when the charge is spread.
6. Cook for 12-15 minutes in the preheated oven...Bon appetit :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şekersiz Mozaik Pasta

Mozaik Pastayı sevmeyen yoktur herhalde? Benim çocukluğumun tatlısıdır, annemin yaptıklarının tadı hala damağımda diyebilirim. Fakat birçoğumuzun sağlık gurusu olduğu ve şekere savaş açtığı bu günlerde yağa ve şekere hayli doymuş bir pasta yemeye vicdanımız izin vermez oldu. Benim gibi Mozaik Pasta tutkunlarına müjde! Rahatlıkla yiyebileceğiniz, yiyince vicdanınızın ağlamayacağı fakat tadının damakta kalacağı 'Şekersiz Mozaik Pasta' tarifim aşağıda. Mutlaka deneyin, gerçekten nefis oldu :) Malzemeler 1.5 su bardağı yulaf ezmesi (su bardağı ölçüm 250 ml.) 200 ml. süt 6 adet hurma 2 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 3 yemek kaşığı kakao 1 çay kaşığı tarçın yarım su bardağı kuru yemiş (ceviz içi ve çiğ kaju karışık kullandım) Yapılışı Yulaf ezmesini kaseye alın ve sütü üzerine ekleyip karıştırın, yumuşamaya bırakın. Hurmaları 10 dk ılık suya bırakın yumuşasın. Yumuşadıktan sonra çekirdeklerini ayıklayın ve püre kıvamına gelene kadar rondo...

Ayçekirdekli Kıtır Kraker

Uzun bir aradan sonra merhaba :) Sadece bloğumu değil kendimi de ihmal ettiğim bir dönemdeyim. Mevsim geçişinin tetiklediği sürekli yorgun olma durumu, uykusuzluk, spor yapamama gibi nedenlerden pek enerjik değilim. Arada mutfağa girip bir şeyler deniyorum motive oluyorum, tarifini vereceğim Ayçekirdekli Kıtır Kraker de keyifle yaptığım ve beğendiğim bir tarif oldu. Kendisi Gamze Bursa'nın '425 G' kitabından uyarladığım bir tarif, umarım siz de dener ve beğenirsiniz. Malzemeler 1 su bardağı tam buğday unu-tercihe göre beyaz un (su bardağı ölçüm 250 ml.) çay kaşığı ucuyla karbonat yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) 3 yemek kaşığı süt 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı ayçekirdeği 3 yemek kaşığı susam Yapılışı Fırını 180 derecede çalıştırın. Tüm kuru malzemeleri (un, karbonat, tuz, toz şeker) çukur bir kasede karıştırın. Üzerine tereyağını ilave edip kuru malzeme...

Yulaflı ve Badem Sütlü Ekmek

Evde ekmek yapımıyla ilgili ilk denemem iyi sonuç verince bundan sonra ekmeğimi kendim yaparım demiştim hatırlarsanız. Her gün olamasa da 3-4 güne bir ekmek yapıyorum evet. Gerçekten de çok pratik. En çok da içine istediğim malzemeleri koyabilme lüksü beni cezbediyor açıkçası. Yulaf ezmesi mutfakta olmazsa olmazım, bu yüzden ikinci ekmek denememde başrol malzemem yulaf ezmesi oldu. Normalde ekmek yapımında kullandığım su yerine de tatlımsı bir tadı olan badem sütünü tercih ettim ve sonuç gerçekten başarılıydı. Denemenizi tavsiye ederim. Malzemeler 3 su bardağı un (su bardağı ölçüm 250 ml.) 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 paket kuru maya 1.5 çay kaşığı tuz 1 su bardağı badem sütü (oda sıcaklığında) 4 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) Kalıbı yağlamak için tereyağ 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı su Üzerine serpmek için 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi Yapılışı 2.5 su bardağı un ve diğer kuru malzemeleri (yulaf ezmesi+kuru maya+tuz) karıştır...