Çocuklar için çalıştığım bir gün daha..
Unsuz ve şekersiz olan 'Pofuduk Kurabiye'yi yumuşak ve kekimsi dokusuyla bebek ve çocukların seveceğini düşünüyorum. Bu kurabiyedeki püf nokta kek kıvamında bir kurabiye harcı elde etmek ve onu fırın tepsisinde yakmadan pişirmek.
Malzemeler
1 su bardağı yulaf kepeği (su bardağı ölçüm 250 ml.)
3 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat
1 adet organik yumurta
2 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
2 yemek kaşığı zeytinyağ
200 ml. günlük süt
6 adet gün kurusu kayısı
Yapılışı
Fırını 180 derecede çalıştırın.
Kuru malzemeleri (yulaf kepeği+keçiboynuzu unu+tarçın+karbonat) karıştırın. Ayrı bir kasede yumurta tereyağ ve zeytinyağını çırpın. Sütü ekleyerek çırpma işlemine devam edin. Kuru malzemeleri de ekleyip spatula ile karıştırın. Gün kurusu kayısılarını boydan 4'e bölün, ince ince kıyın ve harca ekleyip karıştırın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiye harcını yuvarlak formlarda olacak şekilde, 2 yemek kaşığı kadar dökün. Aralarında en az 3 parmak mesafe bırakın ki harc yayıldığında kurabiyeler birbirine yapışmasın.
Önceden çalıştırdığınız fırında 12-15 dk pişirin.
Afiyet olsun..
Puffy Cookie for Babies
Ingredients
1 cup of oatmeal powder (cup size is 250 ml.)
3 tablespoons locust been powder
1 coffee spoon cinanmon
1 teaspoon baking powder
1 egg
2 tablespoons butter (softened at room temperature)
2 tablespoons olive oil
200 ml. daily milk
6 pieces of sun-dried apricots
Directions
1. Run the oven at 180 degrees.
2. Mix all of the dry ingredients.
3. Whisk egg, butter, olive oil and milk in a bowl.
4. Mince the sun-dried apricot and add to the mixture.
5. Pour 2 tablespoons of cookie spoon into rounded form to oven tray with oily paper. Leave at least 3 fingers between them so that the biscuits do not stick together when the charge is spread.
6. Cook for 12-15 minutes in the preheated oven...Bon appetit :)
Yorumlar
Yorum Gönder