Ana içeriğe atla

Bebekler için Balkabağı Muhallebisi

1 yaş ve üstü bebeklerinizin ara öğünlerinde severek yiyeceği güzel bir Balkabağı Muhallebisi tarifi ile merhaba..
15 aylık olan kızıma gece uyumadan önce rahatlıkla yedirdiğim bir muhallebi, o yüzden balkabağının mevsimi geçmeden biran önce denemenizi tavsiye ederim:)




Malzemeler
1 kase doğranmış balkabağı
Su
1 çorba kaşığı organik pirinç unu
Yarım çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı bal


Yapılışı

Balkabağının kabuklarını soyun orta büyüklükte doğrayın. Doğradığınız balkabaklarını ufak bir tencereye alın ve üzerine 2.5 su bardağı su ekleyerek yaklaşık yarım saat (yumuşayana kadar) pişirin. Pişen balkabaklarını ocaktan alın, tenceredeki su ile birlikte rondodan geçirip püre haline getirin ve biraz soğumaya bırakın (püre sıcakken pirinç unu eklerseniz pirinç ununuz topalacaktır o yüzden biraz ılımasını bekleyin).
Püreniz ılıyınca üzerine 1 yemek kaşığı organik pirinç unu ve yarım çay kaşığı tarçını ekleyin ve kısık ateşte karıştırın. Kıvamına göre üzerine 1 kahve fincanı kadar daha su ekleyebilirsiniz. Karıştırarak pişirmeye devam edin ve muhallebi kıvamına gelip göz göz olmaya başladıktan sonra 3 dk daha kısık ateşte bekletip ocaktan alın.
Muhallebiniz ılıdıktan sonra 1 tatlı kaşığı bal ekleyip karıştırın ve servis edeceğiniz kaseye boşaltın.
Yukarıdaki malzemeler ile yaklaşık olarak 240 cc muhallebi çıkıyor. Dilerseniz bu miktar ile bebeğinize gün içinde 2 ara öğün yapabilirsiniz .



Sevgili bebeklere afiyet olsun..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şekersiz Mozaik Pasta

Mozaik Pastayı sevmeyen yoktur herhalde? Benim çocukluğumun tatlısıdır, annemin yaptıklarının tadı hala damağımda diyebilirim. Fakat birçoğumuzun sağlık gurusu olduğu ve şekere savaş açtığı bu günlerde yağa ve şekere hayli doymuş bir pasta yemeye vicdanımız izin vermez oldu. Benim gibi Mozaik Pasta tutkunlarına müjde! Rahatlıkla yiyebileceğiniz, yiyince vicdanınızın ağlamayacağı fakat tadının damakta kalacağı 'Şekersiz Mozaik Pasta' tarifim aşağıda. Mutlaka deneyin, gerçekten nefis oldu :) Malzemeler 1.5 su bardağı yulaf ezmesi (su bardağı ölçüm 250 ml.) 200 ml. süt 6 adet hurma 2 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 3 yemek kaşığı kakao 1 çay kaşığı tarçın yarım su bardağı kuru yemiş (ceviz içi ve çiğ kaju karışık kullandım) Yapılışı Yulaf ezmesini kaseye alın ve sütü üzerine ekleyip karıştırın, yumuşamaya bırakın. Hurmaları 10 dk ılık suya bırakın yumuşasın. Yumuşadıktan sonra çekirdeklerini ayıklayın ve püre kıvamına gelene kadar rondo...

Ayçekirdekli Kıtır Kraker

Uzun bir aradan sonra merhaba :) Sadece bloğumu değil kendimi de ihmal ettiğim bir dönemdeyim. Mevsim geçişinin tetiklediği sürekli yorgun olma durumu, uykusuzluk, spor yapamama gibi nedenlerden pek enerjik değilim. Arada mutfağa girip bir şeyler deniyorum motive oluyorum, tarifini vereceğim Ayçekirdekli Kıtır Kraker de keyifle yaptığım ve beğendiğim bir tarif oldu. Kendisi Gamze Bursa'nın '425 G' kitabından uyarladığım bir tarif, umarım siz de dener ve beğenirsiniz. Malzemeler 1 su bardağı tam buğday unu-tercihe göre beyaz un (su bardağı ölçüm 250 ml.) çay kaşığı ucuyla karbonat yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) 3 yemek kaşığı süt 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı ayçekirdeği 3 yemek kaşığı susam Yapılışı Fırını 180 derecede çalıştırın. Tüm kuru malzemeleri (un, karbonat, tuz, toz şeker) çukur bir kasede karıştırın. Üzerine tereyağını ilave edip kuru malzeme...

Yulaflı ve Badem Sütlü Ekmek

Evde ekmek yapımıyla ilgili ilk denemem iyi sonuç verince bundan sonra ekmeğimi kendim yaparım demiştim hatırlarsanız. Her gün olamasa da 3-4 güne bir ekmek yapıyorum evet. Gerçekten de çok pratik. En çok da içine istediğim malzemeleri koyabilme lüksü beni cezbediyor açıkçası. Yulaf ezmesi mutfakta olmazsa olmazım, bu yüzden ikinci ekmek denememde başrol malzemem yulaf ezmesi oldu. Normalde ekmek yapımında kullandığım su yerine de tatlımsı bir tadı olan badem sütünü tercih ettim ve sonuç gerçekten başarılıydı. Denemenizi tavsiye ederim. Malzemeler 3 su bardağı un (su bardağı ölçüm 250 ml.) 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 paket kuru maya 1.5 çay kaşığı tuz 1 su bardağı badem sütü (oda sıcaklığında) 4 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) Kalıbı yağlamak için tereyağ 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı su Üzerine serpmek için 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi Yapılışı 2.5 su bardağı un ve diğer kuru malzemeleri (yulaf ezmesi+kuru maya+tuz) karıştır...