1 yaş ve üstü bebeklerinizin ara öğünlerinde severek yiyeceği güzel bir Balkabağı Muhallebisi tarifi ile merhaba..
15 aylık olan kızıma gece uyumadan önce rahatlıkla yedirdiğim bir muhallebi, o yüzden balkabağının mevsimi geçmeden biran önce denemenizi tavsiye ederim:)
15 aylık olan kızıma gece uyumadan önce rahatlıkla yedirdiğim bir muhallebi, o yüzden balkabağının mevsimi geçmeden biran önce denemenizi tavsiye ederim:)
Malzemeler
1 kase doğranmış balkabağı
Su
1 çorba kaşığı organik pirinç unu
Yarım çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı bal
Yapılışı
Balkabağının kabuklarını soyun orta büyüklükte doğrayın. Doğradığınız balkabaklarını ufak bir tencereye alın ve üzerine 2.5 su bardağı su ekleyerek yaklaşık yarım saat (yumuşayana kadar) pişirin. Pişen balkabaklarını ocaktan alın, tenceredeki su ile birlikte rondodan geçirip püre haline getirin ve biraz soğumaya bırakın (püre sıcakken pirinç unu eklerseniz pirinç ununuz topalacaktır o yüzden biraz ılımasını bekleyin).
Püreniz ılıyınca üzerine 1 yemek kaşığı organik pirinç unu ve yarım çay kaşığı tarçını ekleyin ve kısık ateşte karıştırın. Kıvamına göre üzerine 1 kahve fincanı kadar daha su ekleyebilirsiniz. Karıştırarak pişirmeye devam edin ve muhallebi kıvamına gelip göz göz olmaya başladıktan sonra 3 dk daha kısık ateşte bekletip ocaktan alın.
Muhallebiniz ılıdıktan sonra 1 tatlı kaşığı bal ekleyip karıştırın ve servis edeceğiniz kaseye boşaltın.
Yukarıdaki malzemeler ile yaklaşık olarak 240 cc muhallebi çıkıyor. Dilerseniz bu miktar ile bebeğinize gün içinde 2 ara öğün yapabilirsiniz .
Sevgili bebeklere afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder