Ana içeriğe atla

Beyaz Çikolata Kaplı Kakaolu Kurabiye

Şu günlerde hayatım o kadar koşuşturma içinde geçiyor ki, kendime vakit ayırmak bir kenara, ofiste bilgisayar başında oturduğum zamanlar dışında oturmaya bile pek fırsat bulamadığımı söylemeliyim. Şimdi paylaşacağım tarifim de zamansızlıktan biraz gecikmeli olarak karşınızda. Şeker yerine agave şurubu kullandığım bir tarif. Çok hafif, kıvamı ağızda dağılan, beyaz çikolata kaplamasıyla göze hitap eden güzel bir kurabiye oldu. mutlaka deneyiniz :)

Kurabiye için malzemeler
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
60 ml zeytinyağı
60 ml agave şurubu
2 yemek kaşığı kakao
1.5 su bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı tarçın

Çikolata kaplaması için malzemeler
100 gr beyaz çikolata
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı

Kurabiyenin Yapılışı
Fırınınızı 180 derecede çalıştırın.
Yumurta ile tereyağını krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Zeytinyağı ve agave şurubunu ekleyerek çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta kuru malzemeleri (kakao, un, karbonat ve tarçın) elekten geçirin. Kuru malzemeleri diğer karışıma aktarın ve spatula yardımıyla karıştırın. Hamur elinize yapışmayacak kıvamda olmalı.
Tezgaha yağlı kağıt serin ve hamuru merdaneyle yağlı kağıdın üzerinde açın (kalınlığının yarım cm olması yeterli). Dilediğiniz şekilde kurabiye kalıplarıyla kesip yağlı kağıt serili fırın tepsinize yerleştirin.
180 derece ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin. 

Çikolata sosunun hazırlanması
Beyaz çikolatayı küçük küçük kırın. Çikolata ve hindistan cevizi yağını benmari usulü eritin (çikolataları koyacağınız kabın su dolu tencerenin dibine temas etmemesine dikkat edin). Eriyen çikolatayı ocaktan alın ve dışarıda saptula ile karıştırarak biraz soğutun.
Soğuyan kurabiyeleri dilediğiniz şekillerde çikolata ile süsleyin. Ben kurabiyelerin bir kısmını çikolataya batırdım, bazılarını da kaşık yardımıyla süsledim pek bi şirin oldular :) 
Süslediğiniz kurabiyeleri 10 dk dolapta dinlendirin.

Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şekersiz Mozaik Pasta

Mozaik Pastayı sevmeyen yoktur herhalde? Benim çocukluğumun tatlısıdır, annemin yaptıklarının tadı hala damağımda diyebilirim. Fakat birçoğumuzun sağlık gurusu olduğu ve şekere savaş açtığı bu günlerde yağa ve şekere hayli doymuş bir pasta yemeye vicdanımız izin vermez oldu. Benim gibi Mozaik Pasta tutkunlarına müjde! Rahatlıkla yiyebileceğiniz, yiyince vicdanınızın ağlamayacağı fakat tadının damakta kalacağı 'Şekersiz Mozaik Pasta' tarifim aşağıda. Mutlaka deneyin, gerçekten nefis oldu :) Malzemeler 1.5 su bardağı yulaf ezmesi (su bardağı ölçüm 250 ml.) 200 ml. süt 6 adet hurma 2 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 3 yemek kaşığı kakao 1 çay kaşığı tarçın yarım su bardağı kuru yemiş (ceviz içi ve çiğ kaju karışık kullandım) Yapılışı Yulaf ezmesini kaseye alın ve sütü üzerine ekleyip karıştırın, yumuşamaya bırakın. Hurmaları 10 dk ılık suya bırakın yumuşasın. Yumuşadıktan sonra çekirdeklerini ayıklayın ve püre kıvamına gelene kadar rondo...

Ayçekirdekli Kıtır Kraker

Uzun bir aradan sonra merhaba :) Sadece bloğumu değil kendimi de ihmal ettiğim bir dönemdeyim. Mevsim geçişinin tetiklediği sürekli yorgun olma durumu, uykusuzluk, spor yapamama gibi nedenlerden pek enerjik değilim. Arada mutfağa girip bir şeyler deniyorum motive oluyorum, tarifini vereceğim Ayçekirdekli Kıtır Kraker de keyifle yaptığım ve beğendiğim bir tarif oldu. Kendisi Gamze Bursa'nın '425 G' kitabından uyarladığım bir tarif, umarım siz de dener ve beğenirsiniz. Malzemeler 1 su bardağı tam buğday unu-tercihe göre beyaz un (su bardağı ölçüm 250 ml.) çay kaşığı ucuyla karbonat yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) 3 yemek kaşığı süt 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı ayçekirdeği 3 yemek kaşığı susam Yapılışı Fırını 180 derecede çalıştırın. Tüm kuru malzemeleri (un, karbonat, tuz, toz şeker) çukur bir kasede karıştırın. Üzerine tereyağını ilave edip kuru malzeme...

Yulaflı ve Badem Sütlü Ekmek

Evde ekmek yapımıyla ilgili ilk denemem iyi sonuç verince bundan sonra ekmeğimi kendim yaparım demiştim hatırlarsanız. Her gün olamasa da 3-4 güne bir ekmek yapıyorum evet. Gerçekten de çok pratik. En çok da içine istediğim malzemeleri koyabilme lüksü beni cezbediyor açıkçası. Yulaf ezmesi mutfakta olmazsa olmazım, bu yüzden ikinci ekmek denememde başrol malzemem yulaf ezmesi oldu. Normalde ekmek yapımında kullandığım su yerine de tatlımsı bir tadı olan badem sütünü tercih ettim ve sonuç gerçekten başarılıydı. Denemenizi tavsiye ederim. Malzemeler 3 su bardağı un (su bardağı ölçüm 250 ml.) 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 paket kuru maya 1.5 çay kaşığı tuz 1 su bardağı badem sütü (oda sıcaklığında) 4 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) Kalıbı yağlamak için tereyağ 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı su Üzerine serpmek için 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi Yapılışı 2.5 su bardağı un ve diğer kuru malzemeleri (yulaf ezmesi+kuru maya+tuz) karıştır...