Çikolatayı çok seven biri olarak bu keki her gün yapıp yiyebilirim, net:) Keşke o kilolar da alınmasa tabi.. Kendisi kakaolu tarçınlı bir kek, üzerine hazırlayacağınız sos ise gerçek bir çikolata sosu! Birbirlerine acayip uyumlu bu ikili için buyrun tarife..
Kek için malzemeler
2 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı zeytin yağı
1 su bardağı süt (yaklaşık 260 ml.)
1 paket kakao (25 gr.)
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1.5 su bardağı tam buğday unu
Çikolata sosu için malzemeler
2 paket bitter çikolata (150 gr)
180 ml. süt
50 ml. krema
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (tercihe göre tereyağı
Kekin Yapılışı
İlk etapta fırınınızı 180 derecede çalıştırın. Kullanacağınız kek kalıbını tereyağı ile güzelce yağlayıp içine bir miktar un serperek unu tüm yüzeylere bulaştırın.
2 yumurtayı yarım su bardağı toz şekerle güzelce çırpın. Oda sıcaklığında eriyen tereyağını ekleyin krema kıvamına gelene kadar çırpın.
1 kahve fincanı zeytin yağını ve sütü ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
Kuru malzemeleri (un+kabartma tozu+vanilin+tarçın+kakao) ayrı bir kapa elekten geçirin ve çırptığınız malzemelerin üzerine ekleyerek spatula ile karıştırın.
Kek harcını kek kalıbınıza dökün ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45 dk. pişirin.
Çikolata Sosunun Yapılışı
Kekiniz fırında pişerken sosu hazırlamaya başlayabilirsiniz.
Çikolataları küçük küçük kırarak benmari usulü eritin (Orta boy bir tencereyi su ile doldurup ocağa alın, üzerine tencerenin tabanına değmeyecek fakat suyla teması olacak büyüklükte bir kap yerleştirin ve bu kaba çikolataları koyun. Karıştırarak çikolataları eritin) Çikolatalar eridikten sonra kenara alın.
Ayrı bir tencerede sütü, kremayı ve şekeri karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra kenara aldığınız çikolataların üzerine bu karışımı dökerek homojen olana kadar karıştırın. 5 dk da kısık ateşe alarak karıştırın fakat dikkatli olun çikolata pişmesin.
Ocaktan alın ve hindistan cevizi yağını ekleyin ve karıştırın. Sosluğunuza aktarın.
Kekiniz piştikten sonra keki sunum tabağınıza alın ve sosu üzerinde gezdirin.
Çikolata sosunun yarısını kekin üzerinde kullanıp yarısını da servis ederken kullanıyorum, tavsiye ederim :)
Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder