Ana içeriğe atla

Brokoli Muffin

Merhaba..Yağmurlu bir hafta sonunun ardından nihayet güneşi görebildiğimiz pazartesi sabahı bana sendromunu unutturdu açıkçası. Güneşin verdiği enerjiyle güzel ve pratik bir tarif paylaşacağım. Kahvaltıya çok yakışan, ama doyurucu ve sağlıklı içeriğiyle günün herhangi bir saatinde de tüketebileceğiniz karnınızı tok tutacak bir muffin tarifi geliyor. Muffin dediysem; içinde yumurta, peynir ve bolca brokoli var, o yüzden kendisi bir 'Brokoli Muffin'dir :)

Brokoli Muffini 1 yaş ve üstü bebeklerinize de -hatta brokoliyi sevmeyen bebeklerinize bile- yedirebilirsiniz. Kızım  tam bir brokoli canavarı (fotoğraflardan birinde brokoli için sabırsızlanan tontik bir el farkedeceksiniz:) ) ve bu muffine de bayılıyor. Ama bence içindeki diğer malzemeler brokoli tadını biraz baskılıyor, o yüzden sebze tüketmeyen bebekler için denemeye değer diyorum ve tarife başlıyorum..

Malzemeler
2 büyük dal brokoli
3 organik yumurta
1 kalıp beyaz peynir
1 yemek kaşığı labne
1 küçük boy soğan (ya da yarım soğan)
1 diş sarımsak
yarım çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı kekik
karabiber

Yapılışı
Fırınınızı 180 derecede çalıştırın.
Brokolileri çok yumuşatmadan buharda pişirin.
3 yumurtayı çukur bir kapta çırpın. Beyaz peyniri çatalla ezip labneyle birlikte yumurtaların üzerine ekleyin çatalla karıştırın.
Soğanı ince ince doğrayın karışıma ekleyin. 1 diş sarımsak, karbonat, kimyon, kekik ve karabiberi ekleyin (peynir tuzlu olacağından tuz koymanıza gerek yok) güzelce karıştırın.
Son olarak buharda pişirdiğiniz brokolileri bıçakla doğrayıp karışıma ekleyin ve brokolileri çok ezmeden tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
Karışımı kabarma payı bırakarak muffin kalıplarına dökün (6 adet çıkıyor) ve fırın tepsisine yerleştirin.
180 derece ısınan fırında 15-20 dk (üzeri kızarana kadar) pişirin.

Afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şekersiz Mozaik Pasta

Mozaik Pastayı sevmeyen yoktur herhalde? Benim çocukluğumun tatlısıdır, annemin yaptıklarının tadı hala damağımda diyebilirim. Fakat birçoğumuzun sağlık gurusu olduğu ve şekere savaş açtığı bu günlerde yağa ve şekere hayli doymuş bir pasta yemeye vicdanımız izin vermez oldu. Benim gibi Mozaik Pasta tutkunlarına müjde! Rahatlıkla yiyebileceğiniz, yiyince vicdanınızın ağlamayacağı fakat tadının damakta kalacağı 'Şekersiz Mozaik Pasta' tarifim aşağıda. Mutlaka deneyin, gerçekten nefis oldu :) Malzemeler 1.5 su bardağı yulaf ezmesi (su bardağı ölçüm 250 ml.) 200 ml. süt 6 adet hurma 2 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 3 yemek kaşığı kakao 1 çay kaşığı tarçın yarım su bardağı kuru yemiş (ceviz içi ve çiğ kaju karışık kullandım) Yapılışı Yulaf ezmesini kaseye alın ve sütü üzerine ekleyip karıştırın, yumuşamaya bırakın. Hurmaları 10 dk ılık suya bırakın yumuşasın. Yumuşadıktan sonra çekirdeklerini ayıklayın ve püre kıvamına gelene kadar rondo...

Ayçekirdekli Kıtır Kraker

Uzun bir aradan sonra merhaba :) Sadece bloğumu değil kendimi de ihmal ettiğim bir dönemdeyim. Mevsim geçişinin tetiklediği sürekli yorgun olma durumu, uykusuzluk, spor yapamama gibi nedenlerden pek enerjik değilim. Arada mutfağa girip bir şeyler deniyorum motive oluyorum, tarifini vereceğim Ayçekirdekli Kıtır Kraker de keyifle yaptığım ve beğendiğim bir tarif oldu. Kendisi Gamze Bursa'nın '425 G' kitabından uyarladığım bir tarif, umarım siz de dener ve beğenirsiniz. Malzemeler 1 su bardağı tam buğday unu-tercihe göre beyaz un (su bardağı ölçüm 250 ml.) çay kaşığı ucuyla karbonat yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) 3 yemek kaşığı süt 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı ayçekirdeği 3 yemek kaşığı susam Yapılışı Fırını 180 derecede çalıştırın. Tüm kuru malzemeleri (un, karbonat, tuz, toz şeker) çukur bir kasede karıştırın. Üzerine tereyağını ilave edip kuru malzeme...

Yulaflı ve Badem Sütlü Ekmek

Evde ekmek yapımıyla ilgili ilk denemem iyi sonuç verince bundan sonra ekmeğimi kendim yaparım demiştim hatırlarsanız. Her gün olamasa da 3-4 güne bir ekmek yapıyorum evet. Gerçekten de çok pratik. En çok da içine istediğim malzemeleri koyabilme lüksü beni cezbediyor açıkçası. Yulaf ezmesi mutfakta olmazsa olmazım, bu yüzden ikinci ekmek denememde başrol malzemem yulaf ezmesi oldu. Normalde ekmek yapımında kullandığım su yerine de tatlımsı bir tadı olan badem sütünü tercih ettim ve sonuç gerçekten başarılıydı. Denemenizi tavsiye ederim. Malzemeler 3 su bardağı un (su bardağı ölçüm 250 ml.) 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 paket kuru maya 1.5 çay kaşığı tuz 1 su bardağı badem sütü (oda sıcaklığında) 4 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) Kalıbı yağlamak için tereyağ 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı su Üzerine serpmek için 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi Yapılışı 2.5 su bardağı un ve diğer kuru malzemeleri (yulaf ezmesi+kuru maya+tuz) karıştır...