Ana içeriğe atla

Haydi Pedalla.. Bisikletle İzmir Kuş Cenneti

Merhabalar..
Geçtiğimiz cumartesi güzel havayı fırsat bilip, İzmir - Mavişehir Balıkçı Barınağı'ndan Sasalı Kuş Cenneti Ziyaretçi Merkezi'ne kadar bisikletle gittim. 1 saat süren gidiş süresince toplamda 21 km'ye yakın yol katedip, 720 kalori yakmış oldum :)
İzmir'de yaşayanlar bilir; bisiklet yollarının düzenlenmesiyle bisikletle ulaşım oldukça yaygın hale gelmeye başladı. Ben de bisiklet sporuna yeni gönül vermiş biri olarak güzel havaları mümkün olduğunca değerlendirmeye çalışıyorum. Bence bireysel olarak yapılabilecek en iyi spor dallarından biri ve kilo verdirme konusunda da oldukça iddialı bir egzersiz. Doğum kilolarımdan kurtulmamda en büyük yardımcım bisikletim diyebilirim :)
Bisiklet binmekten hoşlanan ve kondisyon olarak hazırım diyenler için bu parkuru kesinlikle öneriyorum. Doğayla iç içe, lagünlerden, flamingo manzaralarından geçip gittiğiniz, eğimi olmayan net bir bisiklet yolu güzergahı var. Sadece sanayi bölgesindeki kimsesiz köpekler konusunda sizi uyarabilirim , agresif olanları havlayıp sizi takip edebiliyor.
Mavişehir Balıkçı Barınağı'ndan Sasalı Tuzla Alanı'na kadar kesintisiz bir bisiklet yolundan gidiliyor. Tuzla Alanı'ndan sonra Kuş Cenneti sizi karşılıyor. Burada bisiklet yolu Ziyaretçi Merkezine kadar yaklaşık 7 km'lik mesafede, 2 şeritli dar bir araç yolu olarak devam ediyor. Yol kenarında bu alanın aynı zamanda yürüyüş ve bisiklet parkuru olduğuna dair bir uyarı tabelası var. Zaten çok da kalabalık olmayan araç trafiği bu bölgede yavaş ilerliyor.
Sadece fotoğraf çekmek için mola verip Ziyaretçi Merkezine kadar aralıksız pedal çevirdim. Benim için oldukça iyi bir antreman oldu. Parkur boyunca birçok bisikletli grup oluyor. Herkes birbirine kolaylıklar dileyip yoluna devam ediyor, kendinizi yalnız da hissetmiyorsunuz :)
Eğer kendi bisikletiniz yoksa Bisim kiralayabilirsiniz. Doğal Yaşam Parkı'nda ve Kuş Cenneti Ziyaretçi Merkezi'nde Bisim istasyonları bulunuyor (istasyonlara http://www.bisim.com.tr/istasyonlar.aspx adresinden ulaşabilirsiniz). Eğer parkur size uzun gelirse Doğal Yaşam Parkı Bisim istasyonuna bisikletinizi bırakıp Sasalı otobüsleriyle şehir merkezine dönüş yapabilirsiniz.
Yanınıza sandviç ile termos çayınızı alın ve buranın tadını çıkarın. Şehrin gürültüsünden uzak, yer gök mavi, huzur bulacağınız bir yer.




Parkurda görüşmek dileğiyle :)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şekersiz Mozaik Pasta

Mozaik Pastayı sevmeyen yoktur herhalde? Benim çocukluğumun tatlısıdır, annemin yaptıklarının tadı hala damağımda diyebilirim. Fakat birçoğumuzun sağlık gurusu olduğu ve şekere savaş açtığı bu günlerde yağa ve şekere hayli doymuş bir pasta yemeye vicdanımız izin vermez oldu. Benim gibi Mozaik Pasta tutkunlarına müjde! Rahatlıkla yiyebileceğiniz, yiyince vicdanınızın ağlamayacağı fakat tadının damakta kalacağı 'Şekersiz Mozaik Pasta' tarifim aşağıda. Mutlaka deneyin, gerçekten nefis oldu :) Malzemeler 1.5 su bardağı yulaf ezmesi (su bardağı ölçüm 250 ml.) 200 ml. süt 6 adet hurma 2 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 3 yemek kaşığı kakao 1 çay kaşığı tarçın yarım su bardağı kuru yemiş (ceviz içi ve çiğ kaju karışık kullandım) Yapılışı Yulaf ezmesini kaseye alın ve sütü üzerine ekleyip karıştırın, yumuşamaya bırakın. Hurmaları 10 dk ılık suya bırakın yumuşasın. Yumuşadıktan sonra çekirdeklerini ayıklayın ve püre kıvamına gelene kadar rondo...

Ayçekirdekli Kıtır Kraker

Uzun bir aradan sonra merhaba :) Sadece bloğumu değil kendimi de ihmal ettiğim bir dönemdeyim. Mevsim geçişinin tetiklediği sürekli yorgun olma durumu, uykusuzluk, spor yapamama gibi nedenlerden pek enerjik değilim. Arada mutfağa girip bir şeyler deniyorum motive oluyorum, tarifini vereceğim Ayçekirdekli Kıtır Kraker de keyifle yaptığım ve beğendiğim bir tarif oldu. Kendisi Gamze Bursa'nın '425 G' kitabından uyarladığım bir tarif, umarım siz de dener ve beğenirsiniz. Malzemeler 1 su bardağı tam buğday unu-tercihe göre beyaz un (su bardağı ölçüm 250 ml.) çay kaşığı ucuyla karbonat yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) 3 yemek kaşığı süt 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı ayçekirdeği 3 yemek kaşığı susam Yapılışı Fırını 180 derecede çalıştırın. Tüm kuru malzemeleri (un, karbonat, tuz, toz şeker) çukur bir kasede karıştırın. Üzerine tereyağını ilave edip kuru malzeme...

Yulaflı ve Badem Sütlü Ekmek

Evde ekmek yapımıyla ilgili ilk denemem iyi sonuç verince bundan sonra ekmeğimi kendim yaparım demiştim hatırlarsanız. Her gün olamasa da 3-4 güne bir ekmek yapıyorum evet. Gerçekten de çok pratik. En çok da içine istediğim malzemeleri koyabilme lüksü beni cezbediyor açıkçası. Yulaf ezmesi mutfakta olmazsa olmazım, bu yüzden ikinci ekmek denememde başrol malzemem yulaf ezmesi oldu. Normalde ekmek yapımında kullandığım su yerine de tatlımsı bir tadı olan badem sütünü tercih ettim ve sonuç gerçekten başarılıydı. Denemenizi tavsiye ederim. Malzemeler 3 su bardağı un (su bardağı ölçüm 250 ml.) 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 paket kuru maya 1.5 çay kaşığı tuz 1 su bardağı badem sütü (oda sıcaklığında) 4 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) Kalıbı yağlamak için tereyağ 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı su Üzerine serpmek için 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi Yapılışı 2.5 su bardağı un ve diğer kuru malzemeleri (yulaf ezmesi+kuru maya+tuz) karıştır...