Ana içeriğe atla

Milföy Pizza

Severek yaptığım ve herkesin bayıla bayıla yediği bir tarif; işte Milföy Pizza. Hem çok pratik hem çok lezzetli, memnuniyet garantili bilginize :) 1 adet pizzanın (8 adet kare dilim çıkıyor) yeterli geldiği olmadı şimdiye kadar, mutlaka yedekli yapın derim :)
Malzemeler
4 adet milföy (dikdörtgen yapraklardan)
1 yemek kaşığı labne peyniri
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım yeşil biber
yarım kırmızı biber
150 gr peynir (100 gr ezine + 50 gr keçi peyniri kullandım)
sucuk
4 adet çeri domates
1 tatlı kaşığı kekik
1 yumurtanın sarısı

Yapılışı
Fırın tepsinize yağlı kağıdı serin. Üzerine milföyleri birbirinin üzerine 1 parmak kalınlığında bindirerek dizin. Birleşim yerlerini parmağınızla bastırın. 1 yemek kaşığı labneyi bıçakla milföylerin üzerine sürün. 1 yemek kaşığı domates salçasını 2 yemek kaşığı kadar su ve 1 tatlı kaşığı kekikle karıştırın, labneli milföyün üzerine sürün. Peynirleri rendeleyin ve üzerine yayın. Biberleri küçük küçük doğrayıp serpiştirin. Sucukları ve domatesleri ince ince doğrayıp pizzanızın en üstüne dilediğiniz gibi yerleştirin. Milföylerin kenarını 1 parmak kalınlığında içe doğru kıvırın ve kıvırdığını yerlere yumurta sarısını sürün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin (yaklaşık 20 dk.).
Fırından çıkarın ve yağlı kağıt ile birlikte servis tahtanıza yerleştirin.

Afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şekersiz Mozaik Pasta

Mozaik Pastayı sevmeyen yoktur herhalde? Benim çocukluğumun tatlısıdır, annemin yaptıklarının tadı hala damağımda diyebilirim. Fakat birçoğumuzun sağlık gurusu olduğu ve şekere savaş açtığı bu günlerde yağa ve şekere hayli doymuş bir pasta yemeye vicdanımız izin vermez oldu. Benim gibi Mozaik Pasta tutkunlarına müjde! Rahatlıkla yiyebileceğiniz, yiyince vicdanınızın ağlamayacağı fakat tadının damakta kalacağı 'Şekersiz Mozaik Pasta' tarifim aşağıda. Mutlaka deneyin, gerçekten nefis oldu :) Malzemeler 1.5 su bardağı yulaf ezmesi (su bardağı ölçüm 250 ml.) 200 ml. süt 6 adet hurma 2 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 3 yemek kaşığı kakao 1 çay kaşığı tarçın yarım su bardağı kuru yemiş (ceviz içi ve çiğ kaju karışık kullandım) Yapılışı Yulaf ezmesini kaseye alın ve sütü üzerine ekleyip karıştırın, yumuşamaya bırakın. Hurmaları 10 dk ılık suya bırakın yumuşasın. Yumuşadıktan sonra çekirdeklerini ayıklayın ve püre kıvamına gelene kadar rondo...

Ayçekirdekli Kıtır Kraker

Uzun bir aradan sonra merhaba :) Sadece bloğumu değil kendimi de ihmal ettiğim bir dönemdeyim. Mevsim geçişinin tetiklediği sürekli yorgun olma durumu, uykusuzluk, spor yapamama gibi nedenlerden pek enerjik değilim. Arada mutfağa girip bir şeyler deniyorum motive oluyorum, tarifini vereceğim Ayçekirdekli Kıtır Kraker de keyifle yaptığım ve beğendiğim bir tarif oldu. Kendisi Gamze Bursa'nın '425 G' kitabından uyarladığım bir tarif, umarım siz de dener ve beğenirsiniz. Malzemeler 1 su bardağı tam buğday unu-tercihe göre beyaz un (su bardağı ölçüm 250 ml.) çay kaşığı ucuyla karbonat yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) 3 yemek kaşığı süt 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı ayçekirdeği 3 yemek kaşığı susam Yapılışı Fırını 180 derecede çalıştırın. Tüm kuru malzemeleri (un, karbonat, tuz, toz şeker) çukur bir kasede karıştırın. Üzerine tereyağını ilave edip kuru malzeme...

Yulaflı ve Badem Sütlü Ekmek

Evde ekmek yapımıyla ilgili ilk denemem iyi sonuç verince bundan sonra ekmeğimi kendim yaparım demiştim hatırlarsanız. Her gün olamasa da 3-4 güne bir ekmek yapıyorum evet. Gerçekten de çok pratik. En çok da içine istediğim malzemeleri koyabilme lüksü beni cezbediyor açıkçası. Yulaf ezmesi mutfakta olmazsa olmazım, bu yüzden ikinci ekmek denememde başrol malzemem yulaf ezmesi oldu. Normalde ekmek yapımında kullandığım su yerine de tatlımsı bir tadı olan badem sütünü tercih ettim ve sonuç gerçekten başarılıydı. Denemenizi tavsiye ederim. Malzemeler 3 su bardağı un (su bardağı ölçüm 250 ml.) 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 paket kuru maya 1.5 çay kaşığı tuz 1 su bardağı badem sütü (oda sıcaklığında) 4 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) Kalıbı yağlamak için tereyağ 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı su Üzerine serpmek için 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi Yapılışı 2.5 su bardağı un ve diğer kuru malzemeleri (yulaf ezmesi+kuru maya+tuz) karıştır...