Hafta içi beslenmeme dikkat edip hafta sonları ufak kaçamaklar yapan biriyim..Çayın ve kahvenin yanına tatlı bir şeyler canım mutlaka ister. Bu konuda hafta sonları kendimi pek durdurmuyorum açıkçası :)
İçerisinde rafine şeker yerine boolca kuru üzüm kullandığım 'masum' bir kek tarifi paylaşıyorum sizlerle :)
Malzemeler
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatın)
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt (su bardağı ölçüm 250 ml)
2 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tarçın
2 adet orta boy havuç
1 su bardağı yulaf ezmesi
1.5 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
Yapılışı
3 yumurtayı oda sıcaklığında yumuşayan tereyağı ile krema kıvamına gelene kadar çırpın. Üzerine zeytinyağı ve sütü ekleyerek bir miktar daha çırpın.
Kuru malzemeleri (tam buğday unu + karbonat + tarçın) ayrı bir kaba elekten geçirin ve karışımın üzerine ekleyip çırpın.
2 adet orta boy havucun kabuklarını soyun ve rendenin küçük kısmıyla rendeleyin. Rendelediğiniz havucu, yulaf ezmesini ve kuru üzümleri ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın.
Kek kalıbınızı (baton kek kalıbı tavsiye ederim) tereyağı ile yağlayın ve bir miktar un serperek kalıbı hafif unlayın.
180 derece önceden ısıtılmış fırında ilk yarım saat fırını hiç açmadan pişirin. Daha sonra kürdanla kontrol edin. Yaklaşık 45 dk. da kekiniz hazır olacaktır.
Çoğunlukla tariflerimde daha sağlıklı olduğundan tam buğday unu tercih ediyorum. Dilerseniz normal un da kullanabilirsiniz. Kekinizin çok şekerli olmasını istemezseniz 1.5 bardak yerine 1 bardak üzüm de kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt (su bardağı ölçüm 250 ml)
2 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tarçın
2 adet orta boy havuç
1 su bardağı yulaf ezmesi
1.5 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
3 yumurtayı oda sıcaklığında yumuşayan tereyağı ile krema kıvamına gelene kadar çırpın. Üzerine zeytinyağı ve sütü ekleyerek bir miktar daha çırpın.
Kuru malzemeleri (tam buğday unu + karbonat + tarçın) ayrı bir kaba elekten geçirin ve karışımın üzerine ekleyip çırpın.
2 adet orta boy havucun kabuklarını soyun ve rendenin küçük kısmıyla rendeleyin. Rendelediğiniz havucu, yulaf ezmesini ve kuru üzümleri ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın.
Kek kalıbınızı (baton kek kalıbı tavsiye ederim) tereyağı ile yağlayın ve bir miktar un serperek kalıbı hafif unlayın.
180 derece önceden ısıtılmış fırında ilk yarım saat fırını hiç açmadan pişirin. Daha sonra kürdanla kontrol edin. Yaklaşık 45 dk. da kekiniz hazır olacaktır.
Çoğunlukla tariflerimde daha sağlıklı olduğundan tam buğday unu tercih ediyorum. Dilerseniz normal un da kullanabilirsiniz. Kekinizin çok şekerli olmasını istemezseniz 1.5 bardak yerine 1 bardak üzüm de kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder